Της Στάσας Παπαγεωργίου

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ οι δράστες της δολοφονίας του 46χρονου ψυχιάτρου, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας στο ιατρείο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη δύο ομογενών, ενός 43χρονου από τη Γερμανία και ενός 32χρονου από την Κιργιζία.

Οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο των ιατρικών φακέλων των ασθενών του ψυχιάτρου, καθώς και από εργαστηριακά ευρήματα που προέκυψαν από την αυτοψία του χώρου έφτασαν στη σύλληψη των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε, οι δύο ομογενείς ομολόγησαν την πράξη τους και ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν τον 46χρονο άνδρα έπειτα από διαπληκτισμό, καθώς αρνήθηκε να τους χορηγήσει ιατρικές συνταγές για σκευάσματα. Παραδέχθηκαν μάλιστα ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος άντρας βρέθηκε δεμένος με σκοινί σε μια καρέκλα και έφερε τραύματα στα μάγουλα, στο θώρακα και στο μέτωπο από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ μετά τη δολοφονία του οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν το ιατρείο για να καλύψουν τα ίχνη τους, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Στους δράστες θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό και παραβίαση του νόμου περί όπλων και σε λίγες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.