Με ευθείες βολές στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου συνεχίζονται οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα του κόμματος. Την ίδια ώρα, για την ερχόμενη Τρίτη

αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου αναμενόταν να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου είπε ότι έκανε πολλά, ωστόσο όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχίες», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι οι όποιες διαδικασίες για διαδοχή θα πρέπει να είναι «σύντομες και καθαρές».

«Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο με γρήγορο δανεισμό» εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στους Νέους Φακέλους. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδείχτηκε εκ των υστέρων πλήρως ανίκανη στην διαχείριση των υποχρεώσεων που ανέλαβε.

«Τα κόμματα κι οι πολιτικοί δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την κρίση», δήλωσε το ΣΚΑΪ η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη και έκανε λόγο για έλλειψη υπευθυνότητας από υπουργούς αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Την ίδια ώρα πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία πριν από ένα μήνα παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, συγκρότησαν πολιτική κίνηση.

Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο και αποδίδουν την «κύρια ευθύνη για την εξέλιξη στον Γιώργο Παπανδρέου», από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει.

Πηγή: skai.gr