Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της χώρας τουλάχιστον 957 άνθρωποι

έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι νεκροί (579) έχουν καταγράφει στην πόλη Καγκαγιάν ντε Ορο των νοτίων Φιλιππίνων,

ενώ 279 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην γειτονική πόλη Ιλιγκαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο επισκέφτηκε τις δύο πόλεις, και ερχόμενος αντιμέτωπος με τη βιβλική καταστροφή προχώρησε σε αυτοκριτική για την ολιγωρία των αρχών να την αντιμετωπίσουν. «Δεν δέχομαι ότι κάναμε τα πάντα. Ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα (…). Ξέραμε ότι η καταιγίδα ερχόταν. Θα έπρεπε είχαν γίνει προσπάθειες για να αποφύγουμε την καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ακίνο ανακοίνωσε ότι περίπου 8,6 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη στέγαση όσων έχασαν τα σπίτια τους, για την αποκατάσταση εργοστασίων, για την παροχή φαρμάκων και για την εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης πλημμυρών.

Οι αρχές και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις διανέμουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε περισσότερους από 330.000 ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.

Πηγή: skai.gr