Το προσχέδιο της νέας δημοσιονομικής συνθήκης και τα επιπλέον χρήματα που θα δοθούν από την ΕΕ στο ΔΝΤ, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του ECOFIN. Αδιέξοδο διαφαίνεται στο θέμα της επιπλέον

οικονομικής συνεισφοράς των χωρών της ΕΕ στο ταμείο του ΔΝΤ για την ευρωπαϊκή κρίση, μετά την τρίωρη τηλεδιάσκεψη των υπουργών του ECOFIN που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Η Βρετανία, σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό οικονομικών, εμμένει στην άρνηση της να συνεισφέρει στο ταμείο και επιθυμεί να συζητήσει για το θέμα στο πλαίσιο του G20.

«Ναι υπό όρους στην επιπλέον συνεισφορά» φαίνεται ότι λεει η Σουηδία.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να αυξηθούν κατά 200 δισ. ευρώ τα συνολικά κεφάλαια που διατίθενται για την ανάσχεση της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Στους δανειστές του ΔΝΤ δεν περιλαμβάνονται τα κράτη-μέλη που είναι εντεταγμένα σε προγράμματα στήριξης, δηλαδή Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία.

Εν τω μεταξύ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον βρετανό ομόλογο του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε επιχείρησε να γεφυρώσει το ρήγμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις με τη Βρετανία λόγω των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Όπως είπε, “πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, και πρέπει να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσά μας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα εναντίον του Σίτι του Λονδίνου”.

Νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι οι κανόνες του νέου δημοσιονομικού συμφώνου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε ισχύ έως το Μάριο του 2012.

Πηγή: skai.gr