Σήμερα Κυριακή 18/12, η ΕΤ1 θα μεταδώσει απευθείας στις 21.00 την έκτακτη εκπομπή «…Και η Ζωή είναι Εντάξει»,
στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΚΕΘΕΑ, για την ανάδειξη του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Μια «καθαρή» εκπομπή για τις εξαρτήσεις, τις θεραπευτικές κοινότητες και την κοινωνική αλληλεγγύη την περίοδο της κρίσης. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δίνει φωνή στις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει το μήνυμα ότι υπάρχει διέξοδος και ελπίδα μέσα από τα δωρεάν, εύκολα προσβάσιμα και αποτελεσματικά προγράμματά του.

Η εκπομπή θα επιχειρήσει να ενημερώσει, να αμβλύνει τις προκαταλήψεις και να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι σε όσους δίνουν τη μάχη να επιστρέψουν στη ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία. Μέσα από συζητήσεις στο στούντιο της ΕΤ1 με ειδικούς που εργάζονται στην απεξάρτηση, αξιόλογες προσωπικότητες του δημοσιογραφικού και πολιτιστικού χώρου, προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τον εφιάλτη της χρήσης, ζωντανές συνδέσεις με θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, ρεπορτάζ από τα προγράμματα απεξάρτησης στις φυλακές, η εκπομπή θα σκιαγραφήσει τις σκοτεινές, αλλά και τις φωτεινές πλευρές της χρήσης και της εξάρτησης.

Το δικό τους «παρών» θα δώσουν στο στούντιο της Κατεχάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Νοταράς, καθώς και ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος.

Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και άλλες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι Δήμητρα Γαλάνη, Στάθης Δρογώσης, Γιάννης Κότσιρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος Παύλος Τσίμας, Λένα Διβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Ηλίας Μαμαλάκης.

Παρουσίαση: Κώστας Αρβανίτης- Μαριλένα Κατσίμη

Σκηνοθεσία: Μαρία Ανδρεαδέλη

Διεύθυνση Παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου