Μπορείτε να βάλετε χαριτωμένα κουμπιά για μάτια σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και να το ονομάσουμε Bob-OMB, αλλά δεν θα τον σταματήσει από το να εκραγεί και να κάνει χίλια κομμάτια ότι βρίσκεται κοντά του. Το ίδιο ισχύει και για τα καρτ.

Όσο και αν σας ξεγελάει η καρτουνίστικη εμφάνιση και η ξέφρενη χαρούμενη μουσική σας λέει να μην το πάρετε και πολύ στα σοβαρά,

το Mario Kart θα βάλει φωτιά στην καρδιά σας, καταστρέφοντας όλες τις ελπίδες και τα όνειρά σας και αφήνοντας μια πυρετώδη επιθυμία να νικήσετε τον Bowser ο οποίος αργοκαίγεται στα σκουπίδια της προηγούμενης ζωή σας.

Το Mario Kart 7 είναι το Mario Kart στο γοητευτικό, εξωφρενικό, φιλικό-καταστρεπτικό στα καλύτερα του. Παίρνει την ισορροπία του ανταγωνισμού και την εξυπνάδα ακριβώς εκεί: μετά την ελαφρώς μαλακά αγωνιστική έκδοση του Wii, αυτό είναι πολύ κοντά στο ακόμα-πιο-τρελο-παιχνιδιάρικο Mario Kart 64. Όλα όσα θέλετε από το Mario Kart βρίσκονται εδώ, από την καρό σημαία του Lakitu έως την παρέλαση νίκης, συν μερικές έξυπνες προσθήκες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο gameplay είναι η εισαγωγή των ανεμόπτερων, προσθέτοντας νέες συντομεύσεις και στρατηγικές για τις γνώριμες διαδρομές. Καθώς το kart σας κάνει άλμα από μια κεκλιμένη ράμπα, ένα ανεμοπλάνο εκτινάσετε από το σακίδιο σας, επιτρέποντάς σας να περάσετε θανατηφόρα κενά με λίγους εναέριους ελιγμούς.

Η πρώτη φορά που θα βγάλει φτερά και θα πετάξει είναι μια πραγματική “Ουάου” στιγμή, που ακολουθείται από πολλά μικρά “Ωχ!”, μέχρι να μπορέσετε να οικοδομήσετε αυτή τη νέα δεξιότητα σε μια πολύ καλή στρατηγική. Σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες (βλ. μοτοσικλέτες MK του Wii), τα ανεμοπλάνα είναι ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό με τεράστιες δυνατότητες ώστε να ενισχυθεί η κατεργαριά αγώνων.

Υπάρχει ακόμη περισσότερο κακό κρυμμένο στα νέα όπλα. Κουτιά έκρηξης έχουν περάσει σε μικρές παγίδες έκπληξη και το υπόλοιπο οπλοστάσιο συμπληρώνεται με fireflower (εκτινάσσει φλόγες, ανατιναχθεί εχθρούς), σούπερ φύλλο (σας δίνει μια ουρά tanuki για να “καθαρίζετε” αντιπάλους και εκτρέποντας τις επιθέσεις τους), και το ισχυρό Lucky 7 (επτά τυχαία αντικείμενα που θα αναπτυχθούν κατά βούληση, πήρα μια και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που έπεσα από έναν γκρεμό – στο παιχνίδι φυσικά!).

Multiplayer παιχνίδια (τόσο online όσο και τοπικά) μπορούν να προσαρμοστούν για να αποκλείσετε ορισμένα όπλα φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα σας ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Και αν δεν μπορείτε να βρείτε να παίξει μαζί σας, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η εκδικητική και απρόσμενη Τεχνητή Νοημοσύνη των εχθρών έχει εξαφανιστεί. Επιτέλους δεν θα εμφανίζεται μυστηριωδώς ο Bowser τον οποίο ρίξατε από τον γκρεμό 2 γύρους νωρίτερα.

Πέρα από τους κύριους αγώνες, τις μάχες και μάχες κερμάτων υπάρχει χώρος για συγκλονιστική κακοήθεια, όπως η προσπάθειά σας να χτυπήσετε τους αντιπάλους, διατηρώντας παράλληλα τη ζωή σας ή κερδίζοντας νομίσματα (ανάλογα με το Mode του παιχνιδιού). Προστέθηκε επίσης στις δοκιμασίες χρόνου πολυπόθητα unlockables και έχουν αρκετές ώρες κρυμμένου gametime στο νέο MK 7.

[adrotate banner=”5