Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και από αργά το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά

τμήματα του Αιγαίου, καθώς και επικράτηση πολύ ενισχυμένων νοτιάδων στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τάσεις εξασθένησης σε ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις που σταδικά θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα και βελτίωση του καιρού στη συνέχεια, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ισχυροί, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Πηγή: meteo.gr