Αποστολή εξετελέσθη! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην πήρε τη νίκη κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν, αλλά το 1-1 της Τούμπας δεν χάλασε κανέναν, αφού ο «δικέφαλος» εξασφάλισε την κορυφή του ομίλου

και μια θέση στους «ισχυρούς» στην κλήρωση της Παρασκευής. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι «ασπόμαυροι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις από το 15’ με το πέναλτι-αποβολή

που κέρδισε ο Γεωργιάδης μετά από εκπληκτική κούρσα στην αντεπίθεση και ανατροπή από τον Ριζικόφ και εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, βλέποντας την Τότεναμ να προηγείται με ήδη 3-0 στο άλλο παιχνίδι, οι Ρώσοι «φόρτσαραν» για να μην… ψάχνονται και κατάφεραν να ισοφαρίσουν άμεσα με τον Βαλντές σε 1-1, αλλά μέχρι εκεί… Η Ρούμπιν δεν έδειξε διάθεση για να χτυπήσει περαιτέρω το ματς και ο ΠΑΟΚ με 12 βαθμούς πήρε την πρωτιά που του ανήκε δικαιωματικά και θα μπει ως ισχυρός στην κληρωτίδα με την ελπίδα να έχει μια καλή κλήρωση για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί…

Εκτός συνέχειας η Τότεναμ, η οποία παρά τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σάμροκ έμεινε στην τρίτη θέση.

Το ματς

Την άποψη «το Χ, βολεύει πιο πολύ» δεν έμοιαζε να την συμμεριζόταν ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Ρούμπιν πριν το πρώτο σφύριγμα. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο μεν «Δικέφαλος» για να «κλειδώσει» την κορυφή, να πανηγυρίσει δεόντως την δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά και για να προκύψει ο αντίπαλός του σε αυτούς από το γκρουπ των αδυνάμων. Και οι δε Ρώσοι προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο, με την Τότεναμ να καιροφυλακτεί σε πιθανό στραβοπάτημά τους.

Πριν την σέντρα όλα αυτά, διότι από πολύ νωρίς πήγαν περίπατο. Η φοβερή ενέργεια του Γεωργιάδη -με κούρσα που ξεκίνησε πίσω από την σέντρα- περνώντας όποιον βρήκε στον διάβα του μέχρι να τον σταματήσει τελικά ο Ριζίκοφ, είχε περισσότερα οφέλη για τους «ασπρόμαυρους» παρά μονάχα ένα πέναλτι. Την αποβολή του αντίπαλου πορτιέρο άρα και το αριθμητικό πλεονέκτημα και την αξιοποίηση της … εσχάτης των ποινών από τον Βιεϊρίνια. Οι διαμορφωθείσες συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για να στηθεί φιέστα στο φινάλε μιας ονειρικής πορείας στην φάση των ομίλων.

Έλα όμως που οι Ρώσοι -μαθαίνοντας και τα δυσάρεστα νέα από την Ιρλανδία με την Τότεναμ να σκοράρει κατά ριπάς κόντρα στην Σάμροκ Ρόβερς- δεν είχαν καμία διάθεση να πάρουν μέρος στο πάρτι. Οπισθοχώρησαν, έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την εστία τους, μη επιτρέποντας τη δημιουργία φάσεων από τους παίκτες του Μπόλονι. Μια στιγμή αδράνειας (ο Τσιρίλο χάνει σε πρώτο χρόνο τον Καραντενίζ και σε δεύτερο κανείς δεν πιάνει τον Βαλντέζ που με δυνατό σουτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης) ήρθε η ισοφάριση.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Αρίας (84’ Λάζαρ), Ίβιτς (82’ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (73’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ.

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπέρντιγεφ): Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Καλέσιν (15’ Αρλάουσκις), Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (62’ Μπιστρόφ), Βαλντέζ (90’ Ντιάντιουν).

Στον πάγκο: Κουζμίν, Σεστόκοφ, Κβιρκβέλια, Οραζακέντοφ.

Πηγή: sday.gr