Τι ήταν σημαντικό το 2011; Το Zeitgeist ανέλυσε δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google για να επιλέξει τις 10 γρηγορότερα εξελισόμενες διεθνείς αναζητήσεις καθώς και το πνέυμα του 2011.

Νο1 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Rebecca Black

Η Rebecca Black προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο Διαδίκτυο με την κυκλοφορία του ποπ τραγουδιού της “Friday” το 2011. Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού έκανε διάσημη τη 13χρονη μετά την διάδοσή του από στόμα σε στόμα, συγκεντρώνοντας σχεδόν 167 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Οι αναζητήσεις για την Rebecca Black και οι σχετικές αναζητήσεις όπως Rebecca Black Friday εκτοξεύτηκαν κατά >10,000% μεταξύ του 2010 και του 2011, κάνοντας έτσι τη νεαρή ποπ τραγουδίστρια την αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google για το 2011.

Νο2 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Google+

Τον Ιούνιο του 2011, το Google έκανε την είσοδό του στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης με τη λειτουργία του Google+. Τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του, το Google+ συγκέντρωσε μια βάση χρηστών με περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα.

Το κοινωνικό δίκτυο απέσπασε τη 2η θέση στη λίστα της Google με τις αναζητήσεις που σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο αφού το Google+ και οι σχετικές αναζητήσεις όπως Google Plus σημείωσαν άνοδο κατά >10.000%.

 

 

Νο3 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Ryan Dunn

Ο Ryan Dunn, γνωστός από τα ριψοκίνδυνα κόλπα του σε εκπομπές ριάλιτι όπως “Jackass” και “Viva La Bam”, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 20 Ιουνίου 2011 σε ηλικία 34 ετών.

Ο όγκος των αναζητήσεων για τον Ryan Dunn αυξήθηκε κατά >10.000% το 2011, κάνοντας τον νεαρό από το Οχάιο την αναζήτηση με την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στο Google.

 

 

 

 

Νο4 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Casey Anthony

Στη νεαρή μητέρα Casey Anthony απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία α’ βαθμού μετά την ανεύρεση της σορού της κόρης της Caylee, 2 ετών, σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο σπίτι της στο Ορλάντο της Φλόριντα. Οι ένορκοι την έκριναν αθώα στις 5 Ιουλίου 2011.

Οι αναζητήσεις για την Casey Anthony και οι σχετικές αναζητήσεις όπως Υπόθεση Casey Anthony αυξήθηκε κατά 2.680% από το 2010 στο 2011, φέρνοντάς τη στην 4η θέση των αναζητήσεων με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google.

 

 

Νο5 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Battlefield 3

Η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού βολών πρώτου προσώπου, το Battlefield 3, πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Οι αναζητήσεις για το Battlefield 3 και οι σχετικές αναζητήσεις π.χ. BF3 αυξήθηκαν κατά 1.773% μεταξύ του 2010 και του 2011, κατατάσσοντας το παιχνίδι δράσης στην 5η θέση των αναζητήσεων με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google για το 2011.

 

 

 

Νο6 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

iPhone 5

Καταναλωτές και αναλυτές περιμένουν εναγωνίως την κυκλοφορία του τελευταίου smartphone της Apple πολλούς μήνες πριν από την επίσημη ανακοίνωσή του. Στις φημολογούμενες λειτουργίες περιλαμβάνονται μεγαλύτερη οθόνη, πλήρης γυάλινη επιφάνεια, κάμερα 8 megapixel και πολυάριθμα φωνητικά στοιχεία ελέγχου. Πολλοί πίστευαν ότι το τηλέφωνο θα ονομαζόταν iPhone 5.

Οι αναζητήσεις για το iPhone 5 σημείωσαν αύξηση 1.658% μεταξύ του 2010 και του 2011, κατατάσσοντας το φημολογούμενο smartphone στην 6η θέση των αναζητήσεων με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google.

 

Νο7 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Adele

Η Adele συγκλόνισε τη μουσική βιομηχανία με την έκδοση του 2ου προσωπικού της δίσκου “21”, το οποίο πούλησε 208.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και βρέθηκε στο Νο1 των chart για τα άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου για 16 συνεχόμενες εβδομάδες. Ο δίσκος οδήγησε την 22χρονη καλλιτέχνιδα στην απόλυτη επιτυχία με διθυραμβικά σχόλια από όλο τον κόσμο.

Οι αναζητήσεις για την Adele αυξήθηκαν κατά 1.588% μεταξύ του 2010 και του 2011, φέρνοντας την τραγουδίστρια στην 7η θέση των αναζητήσεων με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google.

 

Νο8 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

東京 電力(TEPCO)

Η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε εντολή εκκένωσης σε χιλιάδες κατοίκους που διέμεναν κοντά στον σταθμό της Φουκουσίμα 東京 電力 (TEPCO) μετά την πρόκληση σοβαρών καταστροφών σε πολλούς πυρηνικούς αντιδραστήρες από τον ισχυρό σεισμό του 2011.

Οι αναζητήσεις για το 東京 電力 (TEPCO) σημείωσαν αύξηση 1.470%, κατατάσσοντας την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην 8η θέση των αναζητήσεων με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google για το 2011.

 

 

Νο9 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

Steve Jobs

Οι αναζητήσεις για τον Steve Jobs κορυφώθηκαν την εβδομάδα της 2ας Οκτωβρίου 2011, αφού έχασε τη σκληρή μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του σε ηλικία 56 ετών.

Ο Steve Jobs αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο με το πάθος και τη δημιουργικότητά του. Ο οραματιστής του χώρου των τεχνολογιών, μαζί με τον συνιδρυτή, Steve Wozniak, άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι χάρη τους υπολογιστές Mac, τα iPod, τα iPhone και τα iPad.

Οι αναζητήσεις για τον Steve Jobs αυξήθηκαν κατά 982% το 2011, φέρνοντας τον γκουρού των τεχνολογικών καινοτομιών στην 9η θέση των αναζητήσεων με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google.

Νο10 αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο

iPad2

Το iPad 2 γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με πωλήσεις 500.000 tablet δεύτερης γενιάς στο πρώτο διήμερο της κυκλοφορίας του. Με πιο κομψή σχεδίαση και μικρότερο βάρος από τον προκάτοχό του, τα αποθέματα iPad 2 εξαντλήθηκαν σε όλα τα κανάλια πώλησης κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Οι αναζητήσεις για το iPad 2 αυξήθηκαν κατά 939% μεταξύ του 2010 και του 2011, καθιστώντας το tablet την 10η αναζήτηση με τη μεγαλύτερη άνοδο στο Google.

 

 

Βίντεο ανασκόπησης του 2011