Oι συνδικαλιστικές ενώσεις από τις αρχές του 2011 έχουν προκηρύξει σειρά αλλεπάλληλων απεργιών και στάσεων εργασίας, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομες, γεγονός που επιβεβαιώνεται κάθε φορά με δικαστική απόφαση.

Χτες, 14.12.2011, προκήρυξαν στάση εργασίας, την οποία γνωστοποίησαν μισή ώρα μετά την έναρξη της, κόβοντας το πρόγραμμα μας στον αέρα, γεγονός που μας υποχρέωσε

να μην μεταδώσουμε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές για το υπόλοιπο της ημέρας.Σήμερα, 15.12.2011, προκήρυξαν νέα καταφανώς παράνομη εικοσιτετράωρη απεργία, χωρίς να τηρήσουν κανένα από τους όρους που επιβάλει ο νόμος για την κήρυξη της απεργίας.

Είναι πλέον προφανές ότι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, οι οποίοι μάλιστα ενεργούν χωρίς εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση του σωματείου τους, έχουν σκοπό όχι να προστατεύσουν τα συμφέροντα των μελών τους αλλά να προκαλέσουν οικονομική και ηθική βλάβη στον ΣΚΑΙ, να ανατρέψουν και να αποδιοργανώσουν το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, πλήττοντας το μοναδικό έσοδο της επιχείρησης που διασφαλίζει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τους εργαζόμενους.

Και αυτό, την στιγμή που μέσα στον κρίση που μαστίζει όλη την Ελληνική κοινωνία και την δραματική αύξηση της ανεργίας, παλεύουμε για την βιωσιμότητα της επιχείρησης και την δυνατότητα να εγγυηθούμε τις θέσεις εργασίας.

Η απεργία που κηρύχτηκε σήμερα είναι παράνομη και ήδη οι συνεργάτες μας καταθέτουν αγωγή για την κήρυξη της ως παράνομη.

Ο ΣΚΑΙ θα διεκδικήσει δικαστικά την λογοδοσία όσων, εν γνώσει τους, προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, απειλώντας και εκβιάζοντας τους με διαγραφή από τον ασφαλιστικό τους φορέα σε περίπτωση που δεν συμμετάσχουν στην παράνομη απεργία.

Ν.Φάληρο,15.12.2011

Η Διοίκηση του ΣΚΑΙ