Στα πλαίσια της ομώνυμης ταινίας ΤΕΝ ΤΕΝ φυσικό ήτανε να δούμε και το αντίστοιχο παιχνίδι. Έχει γίνει συνήθης φαινόμενο πλέον οι ταινίες να κυκλοφορούν και σε τίτλους για Η/Υ ή κονσόλες πολλές φορές και λίγο πριν κάνουν πρεμιέρα οι ίδιες οι ταινίες στους κινηματογράφους.

Ο Τεν Τεν αγοράζει ένα μοντέλο πλοίου, αλλά όπως φαίνεται είναι παραπάνω από ένα διακοσμητικό. Για τους λάτρεις της περιπέτειας και των γρίφων είναι ένα σχετικά καλό παιχνίδι για τα πλαίσια του Wii. Στην εισαγωγή χειρίζεστε τον Snowy καθώς και τον Τεν Τεν σε μια Interactive εισαγωγή του παιχνιδιού. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο από την Gamespot στο Youtube.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί για 3DS, Wii, PC , PS3 , XBOX 360.
Ημ/νία κυκλοφορίας: 21 Οκτ 2011
Κατασκευαστής : UbiSoft
Είδος: Adventure

Στο «The Adventures of Tintin: The Game», χειρίζεστε τον Τεντέν, τον ατρόμητο δημοσιογράφο και ήρωα της γεμάτο δράση ταινία  «Οι περιπέτειες του Τεντέν». Το παιχνίδι αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την ομάδα κινηματογράφου, και το video game προσφέρει μια αυθεντική αίσθηση μαγευτικού περιβάλλοντος και χαρακτήρων της ταινίας. Θα βιώσετε ασταμάτητη δράση και περιπέτεια καθώς θα ερευνήσετε το μυστήριο μιας ζωής που μπορεί να οδηγήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς γνωστό στην ανθρωπότητα.

Απολαύστε την περιπέτεια και τα εξωτικά περιβάλλοντα, και παίξτε με ήρωες όπως ο Τεντέν, ο Snowy, ο Καπετάν Μπακαλιάρος, ή τρεις άλλους χαρακτήρες που μπορείς να ξεκλειδώσεις, τον καθένα με τη δική του προσωπικότητα και ικανότητες.