Αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκαλούν οι αλλεπάλληλες απεργίες στην κρατική τηλεόραση, που έχουν αφήσει χωρίς πρόγραμμα για εβδομάδες τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Μάλιστα πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου θεωρούν ότι εφόσον οι πολίτες χρηματοδοτούν με το ανταποδοτικό τέλος τη λειτουργία της, δικαιούνται να λαμβάνουν και αντίστοιχες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Mega, εξέφρασε τη δυσφορία του για την απεργία στην δημόσια τηλεόραση, ενώ από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος δήλωσε ότι οι πολίτες μπορούν να ζήσουν και χωρίς της ΕΡΤ.

Ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε την διοίκηση της ΕΡΤ για την στάση της σημειώνοντας ότι «είναι, τουλάχιστον, παράδοξο, μια ημέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των εργαζομένων στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, η διοίκηση της ΕΡΤ να καταφεύγει σε δικαστικές μεθοδεύσεις για να κηρύξει παράνομη την απεργία τους».

Πηγή: skai.gr