Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να παρουσιάζονται αρκετές φορητές παιχνιδομηχανές όπως το PSP της Sony και το DSi της Nintendo.

Πολύ πρόσφατα βλέπουμε τεχνολογίες παιχνιδομηχανών να ενσωματώνονται και σε άλλες συσκευές όπως για παράδειγμα το χειριστήριο του Playstation στο XPeria Play της Sony Ericsson

ακόμα και το iPhone που στην προσπάθεια της η Apple να προωθήσει δημοφιλής τίτλους παιχνιδιών από το AppStore απέδειξε πως το iPhone ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ! Μπορεί να έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά σε σχέση με κάποιες φορητές συσκευές αλλά ουδείς τέλειος!

Η Nintendo έρχεται λοιπόν εν έτη 2011 και μάλιστα στις αρχές του έτους να παρουσιάσει μια δοκιμασμένη συνταγή! To Nintendo 3DS είναι μια παιχνιδομηχανή, βασισμένη στο δημοφιλές DSi, με πολλές αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά με βασικότερο προσόν την 3D οθόνη του. Είναι η πρώτη συσκευή που δίνει την δυνατότητα 3-Διάστατης απεικόνισης γραφικών στην οθόνη χωρίς την χρήση 3D-Glasses.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι ελαφρώς πιο μικρό πράγμα που προσδίδεται από τον στρογγυλεμένο φινίρισμα των γωνιών του και έχουν ενσωματώσει έναν πολύ λειτουργικό μοχλό πάνω από το κλασικό σταυρόνημα του DSi.

Η τιμή του πλέον έχει πέσει αρκετά και είναι προσιτό σε όλους, καθώς έχει κυκλοφορήσει και σε τρία νέα χρώματα. (Μαύρο – Cosmos Black, Γαλάζιο – Aqua Blue, Κόκκινο – Metallic Red, Λευκό του Πάγου – Ice White, Ροζ – Coral Pink)

Αν και οι τίτλοι του ήταν αρκετά περιορισμένοι όταν κυκλοφόρησε, το 3DS δέχεται και παιχνίδια του DS φυσικά χωρίς να μπορεί να αποδώσει την τρισδιάστατη απεικόνιση. Πλέον έχουν κυκλοφορήσει αρκετοί τίτλοι για την εν λόγο μηχανή ενώ στο άμεσο μέλλον πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρκετοί τίτλοι καθώς και remake γνωστών τίτλων σε 3D περιβάλλον.

Μέχρι τότε περιμένουμε το Wii U που όπως αναφέρεται από ανώνυμες πηγές της Ιαπωνίας θα παρουσιαστεί στην επόμενη E3 δηλαδή τον Ιούνιο του 2012. Περισσότερα για το Wii U σύντομα…

Καλή διασκέδαση!!!