Με… σύμμαχο τον προϋπολογισμό, εντείνονται τα σενάρια για παράταση του μέτρου της απόσυρσης, που κανονικά εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου.

Τα τρία συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται εξετάζουν σοβαρά να παρατείνουν το μέτρο καθώς, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται να επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό αρνητικά

Το μέτρο που τέθηκε σε ισχύ από το Φεβρουάριου του 2011, εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου, γεγονός που θέτει προ του κινδύνου να μείνουν με το χαρτί της απόσυρσης στο χέρι, περίπου 45.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν αντικαταστήσει το παλιό τους Ι.Χ. με κάποιο καινούριο εντός του 2011 θα πρέπει με τη νέα χρονιά να βρουν ποια οχήματα έχουν εκτελωνιστεί πριν από τις 31/12 ώστε να το αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Διαφορετικά θα τους μείνει το χαρτί της απόσυρσης ως ενθύμιο από το παλιό τους αυτοκίνητο και βέβαια δεν θα μπορούν να ωφεληθούν σε τίποτα.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παράτασης της απόσυρσης Ι.Χ. και το 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται εξετάζουν σοβαρά να παρατείνουν το μέτρο καθώς, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται να επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό αρνητικά, αλλά αντίθετα το μέτρο μπορεί να αυξήσει και τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης και το ΦΠΑ και το 2012. Άλλωστε στο δεκάμηνο του 2010 βάσει της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης από 170 εκατ. που είχαν προβλεφθεί ανέρχονται σε μόλις 84 εκατ. ευρώ!

Μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου είχαν δρομολογηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος 73.480 επιβατικά αυτοκίνητα και 4.300 φορτηγά με δικαίωμα απόσυρσης.

Πηγή: skai.gr