Ο ΠΑΟΚ ντύθηκε… Ευρωπαίος και στην Ελλάδα και πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 στην Τούμπα απέναντι στον Ατρόμητο, επιστρέφοντας μετά από δύο αγωνιστικές στα θετικά αποτελέσματα.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν εξαιρετικά στημένη στο πρώτο ημίχρονο και πιεζε από την αρχή και εκμεταλλευόμενη δύο στημένες φάσεις (φάουλ του Λίνο στο 19’ και πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 29’)

πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο 45λεπτο.

 Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, μείωσαν στο 60’ με εξαιρετικό γκολ του Μπρίτο, πίεσαν για να φτάσουν στο 2-2, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Αθανασιάδη στο 93’ που «καθάρισε» το ματς και έφτασε 19 πόντους και προσωρινά στην πέμπτη θέση.

Θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα στον Σαλπιγγίδη την ώρα της αλλαγής του…

Το ματς

Ξέσπασμα! Η ιδανική λέξη για να περιγράψει κανείς την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Έπειτα από ένα διάστημα όπου το ένα στραβοπάτημα διαδεχόταν το άλλο και οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα εντός των συνόρων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα με εκείνα της Ευρώπης. Με σούπερ ρυθμό, διάθεση Europa League και επίθεση «φωτιά» οποιαδήποτε αμφιβολία για το αν η συνταγή θα είναι πετυχημένη «διαλύθηκε» με το καλησπέρα στην Τούμπα.

Μπορεί το καλοχτυπημένο φάουλ του Γκαρσία να προσέκρουσε στα πόδια του Ιτάνζ, αλλά δεν συνέβη το ίδιο λίγο αργότερα, με το άπιαστο χτύπημα του Λίνο, με την μπάλα να «τινάζει» τα δίχτυα και παράλληλα τους 12.000 φίλους του «Δικεφάλου» να «τινάζονται» από τα καθίσματά τους. Η απερισκεψία του Ζουέλα (τράβηγμα της φανέλας στον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή) έφερε τον Βιεϊρίνια σε απόσταση έντεκα μέτρων από το γκολ και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ αποτυπωνόταν πλήρως στον δείκτη του σκορ, ωστόσο το εξαιρετικό τέρμα του Μπρίτο -με το οποίο μείωσαν οι Περιστεριώτες- τον υποχρέωσε να διεκδικήσει ένα πιο καθαρό σκορ. Στο μεταξύ έχασε τον Σαλπιγγίδη, που καταπονημένος από τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν τα έδωσε όλα για να ενισχύσει -έστω και για μια ώρα- τον «Δικέφαλο», αλλά τον κέρδισε για το επόμενο διάστημα, με σύσσωμο τον κόσμο να τον αποθεώνει κατά την διάρκεια της αλλαγής και αν μη τι άλλο να του φτιάχνει την ψυχολογία.

Ο Γεωργιάδης του έδωσε ζωντάνια στην επίθεση, οι υπόλοιποι συνέχισαν να κάνουν καλά την δουλειά τους κι έτσι μόνο απροσδόκητο δεν ήταν το τέρμα του Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις. Οι Θεσσαλονικείς προσέφεραν ορισμένα πολύ ποιοτικά διαστήματα, ενώ έδειξαν να πήραν το μήνυμα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω απώλειες σε τέτοιου τύπου ματς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ (90’ Αρίας), Φωτάκης (73’ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης (69’ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γιάννου.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Ζουέλα, Γιαννούλης (46’ Σφακιανάκης), Τάτος, Μπάλλας, Μπρίτο (85’ Μακρής), Επστάιν, Πίτου Γκαρσία (53’ Αναστασάκος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Μπέλιτς, Νάστος, Δημούτσος.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Γήπεδο: Τούμπα

Πηγή: sday.gr