«Αν τον βρω μπόσικο, θα τον χτυπήσω!»

Σταθερά κυνικός και θρασύς, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, ο 47χρονος εκπαιδευτικός Νίκος Σειραγάκης, που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον εννέα ανήλικους στο Ρέθυμνο, απολογούμενος στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι με τις αδιανόητες πράξεις του βοηθούσε στην ανάπτυξη της σεξουαλικότητας των παιδιών και στην επιτυχία τους στο αντίθετο φύλο.

Σε άλλο σημείο της ογκώδους απολογίας του, ο προπονητής μπάσκετ, που «έντυσε» τη διαστροφή του με τη φιλοσοφία των «ρούκις», χρησιμοποιώντας δήθεν αρχαιοελληνικά πρότυπα, ισχυρίζεται ότι οι συνευρέσεις του με τους ανήλικους ήταν σεξιστικές και όχι σεξουαλικές και τις χαρακτηρίζει «φυσιολογικές μεταξύ μελών ομαδικών αθλημάτων».

Στην απολογία του αποκάλυψε πως κι εκείνος είχε βιώσει μια ανάλογη εμπειρία πριν από πολλά χρόνια, όταν ως αθλητής έπαιζε ακόμα μπάσκετ, για να δικαιολογήσει, άραγε, τι; Μαζί με τα υπόλοιπα θύματά του, ο Ν. Σειραγάκης πλήγωσε ανεπανόρθωτα τους δύο ανήλικους γιους του, 11 και 15 χρόνων, αντίστοιχα, αλλά και τη σύζυγό του, που από την περασμένη Δευτέρα έχει καταθέσει αγωγή διαζυγίου, «στην προσπάθεια να επιστρέψει υγιή τα δύο αγόρια στην κοινωνία του Ρεθύμνου». Τα τμήματα της απολογίας τού «υπεράνω υποψίας» παιδαγωγού, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Real news», σοκάρουν.

«Δεν είμαι ομοφυλόφιλος»

Από τον τεράστιο όγκο της δικογραφίας με τις δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων, ξεχωρίζουν οι ανατριχιαστικές, λεπτομερείς περιγραφές εννέα ανήλικων αγοριών, που κατηγορούν τον προπονητή τους ότι τα κακοποίησε σεξουαλικά. Έξι από τα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών, με τον 47χρονο εκπαιδευτικό να παραδέχεται ότι μόνο πέντε από τους μάρτυρες υπήρξαν αθλητές του, ενώ αρνείται τη σεξουαλική επαφή.

«Ερωτικά και σεξιστικά παιχνίδια» χαρακτηρίζει τις επαφές του με τα παιδιά, δηλώνοντας πως δεν είναι ομοφυλόφιλος. «Ήταν μια διαδικασία που οι αθλητές κατάφερναν μέσα από την επαφή μεταξύ τους να έρθουν πιο κοντά, να γνωρίσουν το σώμα τους», είπε ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια, που τον άκουγε με έκπληξη να υποστηρίζει με πάθος τη στάση και τις πράξεις του. «Να υπάρξει στα παιδιά μια ενθάρρυνση, να τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, να αποκτήσουν ψυχική δύναμη», συνέχισε να λέει αμετανόητος, συμπληρώνοντας: «Δεν θεωρώ πως τέτοιου είδους επαφή των παιδιών έχει επιπτώσεις στη μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή και στην επαφή με το άλλο φύλο. Το αντίθετο, μάλιστα. Η διαδικασία αυτή βοηθά στην ανάπτυξη της σεξουαλικότητάς τους και στην επιτυχία τους στο αντίθετο φύλο». Μάλιστα, υποστήριξε ότι τα παιδιά που είχε μυήσει στον διεστραμμένο κόσμο του έκαναν τέτοιες συναντήσεις μόνα τους, τις οποίες του περιέγραφαν αναλυτικά στη συνέχεια.

Το ξέσπασμα της συζύγου

Την επόμενη ημέρα από τη σύλληψή του, ο Νίκος Σειραγάκης δέχθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου την επίσκεψη της συζύγου του, που ήταν ιδιαίτερα ταραγμένη από όσα είχε ακούσει, αλλά και από το γεγονός ότι η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του συζύγου της έγινε μέσα στο σπίτι – και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιό τους. Τον πλησίασε και τον ρώτησε επίμονα αν είναι αλήθεια όσα του καταλογίζουν. Εκείνος είχε σκυμμένο το κεφάλι και δεν απαντούσε.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, φωνάζοντας του θύμισε ότι μόλις λίγες ημέρες πριν παρακολουθούσαν μαζί στην τηλεόραση μια ταινία στην οποία συλλαμβάνονταν δύο παιδεραστές, με τον ίδιο να σχολιάζει ιδιαίτερα αρνητικά τη δράση τέτοιων ατόμων. Έβαλε τα κλάματα και, φωνάζοντάς του «ντροπή», έφυγε τρέχοντας από το γραφείο που βρισκόταν ο κατηγορούμενος.

«Έσπευσε να ασκήσει αγωγή διαζυγίου, με αφορμή όσα έμαθε για τον σύζυγό της, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου», δηλώνει ο δικηγόρος της Ανδρέας Αργυρόπουλος, που σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο «ξεκινά η προσπάθειά της να επιστρέψει τα δύο ανήλικα αγόρια της υγιή στην κοινωνία». Οι καθημερινές συνεδρίες με παιδοψυχολόγο και η μεταφορά των παιδιών μακριά από το Ρέθυμνο ήταν τα επιβεβλημένα μέτρα που έλαβε η οικογένεια του 47χρονου στην παρούσα φάση, ενώ σε όσους ρωτούν πώς είναι δυνατόν να μην είχε καταλάβει η σύζυγος του Σειραγάκη τη νοσηρή του φύση, η απάντηση που δίνεται είναι: «Αν είχε αντιληφθεί ότι ο σύζυγός της είναι παιδεραστής, θα άφηνε τα δύο παιδιά της μαζί του;».

«Αν τον βρω μπόσικο, θα τον χτυπήσω!»

Ο 31χρονος Μ.Κ., ιδιοκτήτης του κυλικείου του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, έσπασε τη σιωπή της τοπικής κοινωνίας, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, με μια γροθιά στο πρόσωπο του Σειραγάκη: «Ήταν έξω από το γραφείο της ανακρίτριας καθισμένος σ’ έναν πάγκο και δίπλα του οι αστυνομικοί», περιγράφει ο ίδιος και συνεχίζει: «Είπα μέσα μου πως αν τον βρω μπόσικο, θα τον χτυπήσω, γιατί είχα ανέβει άλλες δύο ή τρεις φορές τις σκάλες, τον είχα δει και είχα θολώσει». Οντως, παρά το γεγονός ότι δίπλα στον Σειραγάκη στέκονταν όρθιοι οι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, ο 31χρονος τον χτύπησε στο πρόσωπο με όλη του δύναμη.

«Δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ, θόλωσα! Σκεφτόμουν τι έκανε στα μικρά παιδιά που τον εμπιστευόταν και ξέσπασα. ‘Επεσε κάτω, τον πήραν τα αίματα, αλλά δεν είπε τίποτα απολύτως, ούτε κι εγώ του μίλησα. Αμέσως έπεσαν επάνω μου οι αστυνομικοί, από τους οποίους ζητώ συγγνώμη, γιατί καταχράστηκα την εμπιστοσύνη που μου έχουν».

Τον είχαν καταγγείλει

Τον Φεβρουάριο του 2011 και ενώ ο Νίκος Σειραγάκης ήδη παρακολουθείτο σε εικοσιτετράωρη βάση από αστυνομικούς, παράγοντας της ομάδας μπάσκετ στην οποία εργαζόταν ο 47χρονος προπονητής ενημέρωσε μέλη της διοίκησης ότι οι γονείς δύο ανήλικων αθλητών έχουν καταγγείλει τον Σειραγάκη στην Αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση. Η «Real news» εντόπισε τον συγκεκριμένο παράγοντα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η διοίκηση της ομάδας δεν έδιωξε τον Σειραγάκη, αλλά μετά από λίγο καιρό και εξαιτίας ενός άλλου γεγονότος, αυτός που τελικά σταμάτησε τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη ομάδα καλαθοσφαίρισης ήταν ο καταγγέλλων.

Πηγή: real.gr