Με τον Μάρκο Πάντελιτς να πετυχαίνει και τα τέσσερα γκολ (!), ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 4-0 της Κέρκυρας για τη 13η αγωνιστική της Super League. Οκτώ γκολ σε επτά ματς έχει ο Σέρβος! Ορεξάτος αλλά χωρίς ρέντα ο Μιραλάς, είχε μεν δυο ασίστ, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι.

Απολύτως αναμενόμενη ενδεκάδα από τον Χάβι Γκράθια. Χωρίς έκπληξη (πέραν της ανάθεσης των ρόλων στην αμυντική γραμμή) εκείνη του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού στερούταν την απουσία οκτώ ποδοσφαιριστών, ενώ προτίμησε να ξεκουράσει τον Παπαδόπουλο.

Στο 4-2-3-1 της Κέρκυρας κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- βρέθηκαν οι Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, δίδυμο στα χαφ ήταν οι Χαμπλ, Οσμαν, στα άκρα οι Αγρίτης, Καλαντζής και ο Γραμμόζης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωάννου.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» με τερματοφύλακα τον Μέγιερι, ακραίους μπακ τους Τοροσίδη, Μοδέστο, στόπερ τους Παπάζογλου, Μαρκάνο, τριάδα στα χαφ τους Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φετφατζίδης (κινούταν πιο μπροστά τους), εξτρέμ τους Μιραλάς, Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης τον Πάντελιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά και δίκαια πήραν το προβάδισμα στο 10′ με τον Σέρβο στράικερ, έπειτα από λάθος απομάκρυνση των αμυντικών των Φαιάκων κι ασίστ του Φετφατζίδη. Το 0-2 ήρθε από κλέψιμο του Φετφατζίδη, κάθετη του βραχύσωμου άσου στον Τοροσίδη και σέντρα του τελευταίου στο κεφάλι του Πάντελιτς.

Στο 24′ ο Μοντέστο περισσότερο κέρδισε πέναλτι, παρά το έκανε ο Μίχος, όμως ο Γκαλίνοβιτς νίκησε τον Μιραλάς. Στην εξέλιξη της φάσης η Κέρκυρα βγήκε στην κόντρα κι έφτασε μια ανάσα από το 1-2, όμως ο Μέγερι είπε «όχι» στον Ιωάννου έπειτα από την κούρσα και τη σέντρα του Γκουστάβο.

Το 0-3 έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Φαιάκων για κάτι καλό. Νέα κόντρα για τον Ολυμπιακό από αριστερά, σέντρα του Μιραλάς στο δεύτερο δοκάρι κι ο Πάντελιτς με κοντινό πλασέ έκανε το 0-3 στο 29′.

Κάπως έτσι τέλειωσε το ημίχρονο, ενώ στην έναρξη του β’ μέρους ο Γκράθια γύρισε το σύστημα της Κέρκυρας σε 4-4-2 ρίχνοντας στο ματς τον Τσίγκα αντί του Χαμπλ. Η Κέρκυρα απείλησε με την κεφαλιά του Ιωάννου στο 49′, όμως και πάλι ο εξαιρετικός Μέγερι έδιωξε.

Αφού λοιπόν πέρασε ένα δεκάλεπτο πίεσης των Φαιάκων, που δεν απέφερε καρπούς, ο Ολυμπιακός χτύπησε άλλη μια φορά με τον Σέρβο επιθετικό. Στο 63′ ο Μιραλάς εκτέλεσε κόρνερ κι ο Πάντελιτς έκανε το 0-4 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε όπως γίνεται εύκολα κατανοητό διαδικαστικό χαρακτήρα κι έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες, έπειτα από την ήττα στην Τρίπολη και πανηγύρισε την τρίτη του διαδοχική νίκη. Στα αξιοσημείωτα η κακή απόδοση των δυο βοηθών, που έχασαν τις περισσότερες φάσεις, οι περισσότερες εις βάρος της Κέρκυρας.

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος (21’ Μίχος), Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, Χαμπλ (46’ Τσίγκας), Οσμαν, Γραμμόζης, Αγρίτης, Καλαντζής (62’ Γιάντσης), Ιωάννου.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βέντζελ, Μαζνόφ, Λόβιν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μοδέστο, Ορμπάιθ (55’ Χαβίτο), Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν (59’ Μόνχε), Μιραλάς (66’ Ποτουρίδης), Πάντελιτς.

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Βαλεριάνος, Ζαραδούκας, Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας