Τον πικρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ήττα της στην έδρα της Βασιλείας με σκορ 2-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με μόλις δύο νίκες στον όμιλο κόντρα στην ουραγό Οτελούλ, δεν μπορούσαν να περιμένουν τίποτα καλύτερο από την τρίτη θέση και το Europa League.

Όλες του τις (ποδοσφαιρικές και μη) αμαρτίες λες κι έπρεπε να πληρώσει στην Ελβετία ο Βίντιτς. Μέσα σε 45 λεπτά ο Σέρβος πρόλαβε να αποδειχθεί μοιραίος και για τη Γιουνάιτεντ και για τον εαυτό του. Πρώτα κουτουλώντας με τον Σμόλινγκ, στη φάση όπου η Βασιλεία τήρησε το… unfair play (ο Σμόλινγκ έμεινε κάτω) και σκόραρε με τον Στρέλερ. Κι έπειτα αποχωρώντας ο ίδιος τραυματίας, έπειτα από γύρισμα του γονάτου που φέρνει ασυναίσθητα στο στόμα το «άουτς».

Πριν -και μετά- απ’ αυτό, βέβαια, η Γιουνάιτεντ είχε σημάνει πολιορκία γύρω απ’ την περιοχή των Ελβετών. Ε και; Με τον Ρούνεϊ να τραβάει τα (νέα) του μαλλιά μετά από κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν και τον Ζέμερ να σταματά όσες απ’ αυτές δεν σπαταλούνταν απ’ τους «κόκκινους διαβόλους», δεν είχαν τύχη. Όταν μάλιστα ο Στάινχοφερ πήγε -αλλά δεν πέτυχε- να βάλει το αυτογκόλ της χρονιάς, φάνηκε ότι εκείνη τους είχε εγκαταλείψει οριστικά.

Όπως αδικαιολόγητα εγκατέλειψε τη φάση έπειτα ο Σμόλινγκ, επιτρέποντας στον Φράι να τελειώσει τη σεμνή τελετή και στον Γούλμπεκ -λίγο μετά- να βγάλει απλώς τον… επιθανάτιο ρόγχο της Γιουνάιτεντ.

Μπενφίκα-Οτελούλ Γκαλάτι 1-0

Μια απλή νίκη έφτανε στην Μπενφίκα για την πρώτη θέση. Ε, ένας απλός συνδυασμός (των Βίτσελ-Γκαϊτάν από δεξιά) κι ένα απλό σπρώξιμο της μπάλας στα δίχτυα απ’ τον Καρντόσο έφερε απλά -κι από νωρίς- τους «αετούς» στο τιμόνι. Τους έδωσε την ευκαιρία, λοιπόν -σε συνδυασμό και με την επιθετική ανυπαρξία της Οτελούλ- να πάνε με το… ρελαντί (και πρώτοι) ως τους «16» του Champions League.

Η τελική βαθμολογία του Γ’ ομίλου

1. Μπενφίκα 12 (8-4)

2. Βασιλεία 11 (11-10)

3. Μαν. Γιουνάιτεντ 9 (11-8)

4. Οτελούλ Γκαλάτι 0 (3-11)

Πηγή: sday.gr