Εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση πραγματοποίησε Έλληνας hacker στην επίσημη ιστοσελίδα της πολυεθνικής εταιρείας Coca-Cola στην Νορβηγία με αλλοίωση εσωτερικού συνδέσμου της ιστοσελίδας. Σε μια επίδειξη ισχύος, ο Έλληνας hacker με το ψευδώνυμο «Napsterakos», εντόπισε αδυναμία στην ιστοσελίδα της εταιρείας-κολοσσού Coca-Cola, ενώ προχώρησε σε ανάρτηση μηνύματος.

Όπως ενημερώθηκε η ιστοσελίδα SecNews από ανώνυμο αναγνώστη που τους παρέθεσε τις λεπτομέρειες του περιστατικού παραβίασης, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επιχείρησης «Greek Hacking Scene vs Corruption», επιχείρηση Ελλήνων hackers δηλαδή εναντίον της διαφθοράς. O hacker «Napsterakos», στο μήνυμα που ανάρτησε στο Pastebin αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όταν το μέλλον είναι βασισμένο σε ψέματα, τότε ο καθένας είναι διεφθαρμένος…» καθώς και ότι «~Ήμαστε παντού βλέπουμε και ακούμε τα πάντα, σε ένα μέλλον βασισμένο σε ψέματα όλοι είναι διεφθαρμένοι, όλοι πρέπει να πληρώσουν και θα το κάνουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Τα λόγια αποκτούν αξία μόνο μέσα από τις πράξεις.~»

Η Coca-Cola Νορβηγίας ιδρύθηκε το 1997 και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας αναψυκτικών στην Νορβηγία, υπεύθυνη για παραγωγή,πώληση και διακίνηση των προϊόντων. Ανήκει εξ ολοκλήρου στην μητρική εταιρεία Coca-Cola Enterprises,ενώ διαθέτει ισχυρές συμφωνίες και συνεργασίες για εμφιάλωση και διάθεση προϊόντων όπως μπύρες, μεταλλικό νερό και πλήθος τοπικών αναψυκτικών. Διαθέτει μάλιστα ένα απο τα μεγαλύτερα αποθηκευτικά κέντρα στην Νορβηγία

Ενώ εδώ φαίνεται και το λεγόμενο deface* που υπέστη η σελίδα

deface* = Εμφάνισαν τη δική τους εικόνα στην σελίδα αντί αυτής που είχε

Περισσότερα στο secnews