Ένας ακόμη από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος έφυγε από την ζωή!Ο Σόκρατες άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν»

στο Σάο Πάολο υποκύπτοντας στην λοίμωξη η οποία τον ταλαιπωρούσε περίπου τους τελευταίους τέσσερις μήνες! «Το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιντ ενημερώνει

με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή Σόκρατες στις 4.30 τα ξημερώματα από σηψαιμικό σοκ», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε το νοσοκομείο και ενημερώνει για τον θάνατο του «γιατρού».

Ο Σόκρατες αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με την υγεία του, τους τελευταίους μήνες. Είχε μεταφερθεί εκτάκτως σε νοσοκομείο δύο φορές, στο τρέχον έτος. Οι γιατροί έκαναν λόγο για γαστρεντερική αιμορραγία, αποδίδοντας την στην μεγάλη του αδυναμία το ποτό.

Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, το βράδυ της Πέμπτης ο Σόκρατες ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο του Σάο Πάολο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η λοίμωξη στο γαστρεντερικό συστήμα είχε εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Βραζιλίας. Είδωλο για την Κορίνθιανς, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε από το 1978 έως το 1984, με 297 εμφανίσεις και 172 γκολ. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε από την Μποταφόγκο. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε με την Φιορεντίνα για έναν χρόνο.

Έγινε γνωστός, από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας της οποίας ήταν και αρχηγός για ένα διάστημα. Ήταν διεθνής από το 1979 έως το 1986, χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982 και αποκλείστηκε από την Ιταλία με την ήττα 3-2 σε ένα από τα παιχνίδια που έχουν μείνει στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Σόκρατες είχε σπουδάσει και εξασκούσε την ιατρική. Είχε μεγάλος πάθος στο ποτό και στο τσιγάρο. Με την γυναίκα του απέκτησε έξι παιδιά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε σε εφημερίδες της Βραζιλίας με θέματα όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά την πολιτική και τα οικονομικά. Τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει την συγγραφή ενός βιβλίου φαντασίας με επίκεντρο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Πηγή: sday.gr