ote

Έξι χρόνια συμπληρώνει φέτος η δράση επαναδιάθεσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε φορείς και σχολεία από τον ΟΤΕ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του οργανισμού.

Φέτος δόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξοπλισμός σε 49 σχολεία και φορείς, ενώ, συνολικά, 220 φορείς σε όλη την Ελλάδα έχουν λάβει Η/Υ και εξοπλισμό από τον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ συγκεντρώνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξοπλισμό από τις υπηρεσίες του πανελλαδικά.

Στη συνέχεια το συντηρεί και τον αναβαθμίζει στο συγκρότημα εργαστηρίων του ΟΤΕ και τον προσφέρει σε φορείς, που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ έχει καλύψει το 95%.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, με τη δράση αυτή, ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία με τον εξοπλισμό σχολικών αιθουσών και εργαστηρίων πληροφορικής, φέρνει κοινωνικές ομάδες σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και ενθαρρύνει την ευρυζωνικότητα. Παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον, αφού παρατείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα ανακυκλωνόταν.

Πηγή: neo2.gr