Όμιλος… λουκούμι έπεσε στην Εθνική μας ομάδα στην κλήρωση για το Euro 2012! Η αρμάδα του Φερνάντο Σάντος καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια των Πολωνίας, Τσεχίας και Ρωσίας!

Ποτέ κανείς δεν προκρίθηκε ή αποκλείστηκε από την κλήρωση. Οι αντίπαλοί μας είναι καλές ομάδες, όχι όμως μεγαθήρια.

Με σοβαρότητα και ελληνική… μαγκιά, οι παίκτες του Σάντος έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν στα προημιτελικά.

Για τους λάτρεις των στατιστικών προκύπτουν τα εξής: Όπως στο 2004, η Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στο Euro. Αυτή τη φορά, αντί της Πορτογαλίας, στο δρόμο μας θα βρεθεί η επίσης διοργανώτρια Πολωνία στις 8 Ιουνίου! Επιπλέον, την τελευταία αγωνιστική του ομίλου θα παίξουμε ενάντια στους Ρώσους, όπως και στο φινάλε της πρώτης φάσης στην Πορτογαλία! Kαι μην ξεχνάμε την Τσεχία, την οποία αποκλείσαμε στα ημιτελικά και συνεχίσαμε την ονειρική μας πορεία!

Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, έτσι και σε αυτή προκύπτει ο λεγόμενος «όμιλος του θανάτου». Αυτός σαφώς και είναι ο δεύτερος, με τις Ολλανδία, Πορτογαλία, Δανία και Γερμανία να κοντράρονται για δύο εισιτήρια!

Aναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Πολωνία, Τσεχία, Ελλάδα, Ρωσία

8 Ιουνίου: Πολωνία- Ελλάδα, Τσεχία- Ρωσία

12 Ιουνίου: Ελλάδα- Τσεχία, Πολωνία- Ρωσία

16 Ιουνίου: Τσεχία- Πολωνία, Ελλάδα- Ρωσία

 

Β’ Όμιλος: Ολλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Γερμανία

9 Ιουνίου: Ολλανδία-Δανία, Γερμανία-Πορτογαλία

13 Ιουνίου: Δανία-Πορτογαλία, Ολλανδία-Γερμανία

17 Ιουνίου: Πορτογαλία-Ολλανδία, Δανία-Γερμανία

 

Γ’ Όμιλος: Ισπανία, Ιρλανδία, Κροατία, Ιταλία

10 Ιουνίου: Ισπανία-Ιταλία, Ιρλανδία-Κροατία

14 Ιουνίου: Ιταλία-Κροατία, Ισπανία-Ιρλανδία

21 Ιουνίου: Κροατία-Ισπανία, Ιταλία-Ιρλανδία

 

Δ’ Όμιλος: Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Αγγλία

11 Ιουνίου: Γαλλία-Αγγλία, Ουκρανία-Σουηδία

15 Ιουνίου: Σουηδία-Αγγλία, Ουκρανία-Γαλλία

19 Ιουνίου: Αγγλία-Ουκρανία, Σουηδία-Γαλλία

 

Μεγάλη τιμή για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος θα είναι ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες που θα κάνουν την κλήρωση. Βίκτορ Πονεντέλνικ (ΕΣΣΔ – 1960), Λουίς Σουάρες (Ισπανία – 1964), Τζιάνι Ριβέρα (Ιταλία – 1968), Πολ Μπράιτνερ (Δ. Γερμανία – 1972), Αντονίν Πανένκα (Τσεχοσλοβακία 1976), Χορστ Χρούμπες (Δ. Γερμανία – 1980), Αλέν Ζιρές (Γαλλία – 1984), Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία – 1988), Πίτερ Σμάιχελ (Δανία – 1992), Ολιβερ Μπίρχοφ (Γερμανία – 1996), Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία – 2000), Αντώνης Νικοπολίδης (Ελλάδα– 2004), Ζοάν Καπντεβίλα (Ισπανία – 2008).

Πηγή: sday.gr