Ο Tom Hanks επιστρέφει ως παραγωγός, συν-σεναριογράφος, σκηνοθέτης και φυσικά πρωταγωνιστής, σ’ αυτή τη ρομαντική κωμωδία που μόλις κυκλοφόρησε σε Blu Ray και DVD.

Αυτή είναι η 2η σκηνοθετική απόπειρα του Tom Hanks μετά από το πολύ καλό That thing you do (1996) και παρά τις μέτριες κριτικές που εισέπραξε, σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η ιστορία με δυο λόγια: Ο χωρισμένος, πρώην μάγειρας του εμπορικού ναυτικού και νυν υπάλληλος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Larry Crowne (Tom Hanks), χάνει τη δουλειά του λόγω περικοπών, επαναξιολογεί τη ζωή του, εγγράφεται σε δημόσιο κολλέγιο, γίνεται μέλος μιας παρέας σκουτεράδων, αλλάζει look και βρίσκει τον έρωτα.

Λόγοι για να δείτε αυτήν την ταινία: Δεν είναι μια ρομαντική κωμωδία μόνο. Παρουσιάζει μια αρκετά ρεαλιστική εικόνα της μετά την οικονομική κρίση σύγχρονης Αμερικής, όπου τη μια μέρα έχεις δουλειά, σπίτι στα προάστια και SUV και την άλλη βρίσκεσαι απολυμένος, χρεωμένος και στο έλεος των τραπεζών. Σας θυμίζει τίποτα ; Η ειρωνεία είναι ότι την εικόνα αυτή δίνουν μέσα από το σενάριό τους, η ελληνίδα Nia -My Big Fat Greek Wedding-Vardalos και ο σχεδόν εξελληνισμένος-παντρεμένος με ελληνίδα γαρ-Hanks.

Άλλα συν: τα πολλά στα όρια γλυκερά -ευτυχώς δεν τα ξεπερνούν-θετικά μηνύματα όπως το πώς να μετατρέψεις την καταστροφή σε θρίαμβο και να γίνεις γκόμενος στα -ήντα, οι δεύτεροι ρόλοι, καταπληκτικοί ο γείτονας του Larry, Lamar (Cedric the Entertainer) και η θηλυκή έκδοση του Πυγμαλίωνα πιτσιρίκα Talia (ειλικρινά δε μπορώ ούτε να γράψω ούτε να προφέρω το όνομα της ηθοποιού) ενώ δεν ξεχνάμε και τη συμμετοχή της “Αυτού Μεγαλειότητας” Julia Roberts .

Θα περάσετε ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό δίωρο, θα αισθανθείτε καλύτερα για την οικονομική σας κατάσταση, θα σκεφτείτε: ¨Αφού μπορεί ο Larry μπορώ κι εγώ” , θα ακούσετε ωραία τραγούδια, θα κάνετε πολλές βόλτες με βέσπα και το κυριότερο, θα γελάσετε.

Τα παραπάνω σας τα εγγυώμαι, μόνο αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τον έμφυτο κυνισμό σας….

αλλιώς…, τα λεφτά σας πίσω

http://www.youtube.com/watch?v=4ayXkqVb8EE

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα