Παπαδήμος: Θα πάμε καλά

Παρέμβαση στις διαμάχες μεταξύ των υπουργών έκανε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ανεβάζοντας τους τόνους κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής επιτροπής,

με σκοπό να δώσει τέλος στις ενδοκυβερνητικές κόντρες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα. «Δε θα κάνουμε διαλογική κουβέντα. Ο καθένας θα μιλά με τη σειρά του, δε θέλω διαφωνίες εδώ», φέρεται να είπε ο κ. Παπαδήμος.

Πάντως οι μουρμούρες δεν έλειψαν για ακόμα μία φορά. Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου φέρεται να έθεσαν ζήτημα για την απουσία των κκ Αβραμόπουλου και Δήμα, οι οποίες ωστόσο ήταν δικαιολογημένες αφού και οι δύο βρίσκονται στις Βρυξέλλες και είχαν ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Αλλά και ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στην απελευθέρωση των ταξί, φέρεται να είπε: «Ο Ραγκούσης έχει την άποψη του και εγώ τη δική μου». Συνεργάτες του κ. Ραγκούση σημείωναν πάντως πως η Τρόικα έχει αρνηθεί να ξανασυζητηθεί το ζήτημα των ταξί και πως ο νόμος δεν θα αλλάξει.

Αψιμαχίες και στον τομέα της ναυτιλίας. Ο Χρήστος Παπουτσής έφερε το θέμα για την πειρατεία στα πλοία και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών πήρε θέση λέγοντας: «Επειδή εμείς δεν ξέρουμε όλα τα θέματα καλό θα είναι να μην συνεννοούνται οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους και μετά να τα μαθαίνουμε εμείς».

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Τρία πρόσωπα θα αποτελέσουν το στενό επιτελείο του Λουκά Παπαδήμου. Ο Παντελής Καψής, είναι τελικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επικεφαλής του Οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ ο Γιώργος Παγουλάτος αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού. Ο κ. Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: skai.gr