Επιμέλεια Στήλης: 
Γιάννης Ιωαννίδης

Δοκιμάστε μια διαφορετική γέμιση, με θαλασσινά και λαχανικά. Ένα πιάτο νηστίσιμο, αλλά τόσο νόστιμο, που θα το καθιερώσετε και εκτός νηστείας πιστεύω.
Η διαδικασία μαγειρέματος είναι η ίδια με τα “γνωστά” μας γεμιστά. Η παρασκευή της γέμισης διαφέρει μόνο.   

Υλικά

6 ντομάτες
7 πιπεριές
300 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
130 γρ. μύδια ψίχα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 τριμμένο καρότο
μισή κούπα μαϊντανό
δυόσμο (όσο μας αρέσει)
10 κουταλιές ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε, να στραγγίσουν, όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση. Κρατάμε την σάρκα από τις ντομάτες, την στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι.Προσθέτουμε τις γαριδούλες και τα μύδια και ανακατεύουμε για λίγο.Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάρκα της ντομάτας, τον μαϊντανό, δυόσμο, τριμμένο καρότο, αλατοπίπερο και πάπρικα.
Αφού πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς να απορροφηθούν τα πολλά υγρά από το ρύζι.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να “περιμένει” ένα τεταρτάκι.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί με ελαιόλαδο, τις περιχύνουμε και με λαδάκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε για 1-1,5 ώρα.
Καλή επιτυχία.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα