Όλοι γνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες των “λαμπερών” celebrities που βλέπουμε στα περιοδικά υπόκεινται σε επεξεργασία πριν τη δημοσίευσή τους.

Από μικρές αλλαγές (σπυράκια, φακίδες, μαύροι κύκλοι κ.ο.κ.) μέχρι και τις πιο θεαματικές, όλοι οι διάσημοι ανεξαιρέτως περνάνε από Photoshop προκειμένου να δείχνουν αψεγάδιαστοι.

Αν θέλετε να γνωρίζετε ακριβώς πόσο Photoshop έχει πέσει σε μία φωτογραφία, έρχεται ένα νέο σύστημα να σας ανοίξει τα μάτια -και να κλείσει τα σπίτια ορισμένων celebities.

Κάνοντας χρήση ενός μαθηματικού μοντέλου, το σύστημα υπολογίζει τις διαφορές ανάμεσα στις φωτογραφίες “πριν” και “μετά” και στη συνέχεια αναθέτει έναν αριθμό στην τελική φωτογραφία από το 1 μέχρι το 5. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός αυτός, τόσο μεγαλύτερη επεξεργασία έχει υποστεί η φωτογραφία.

Στόχος των ερευνητών είναι όλες οι “πειραγμένες” φωτογραφίες να υποχρεούνται να συνοδεύονται από το αντίστοιχο νουμεράκι. Όπως υποστηρίζουν, στη θέα των τέλειων celebrities χιλιάδες νέοι και νέες αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, νευρικής ανορεξίας και αυτοκαταστροφικών τάσεων.

Αν και σίγουρα ένα τέτοιο σύστημα θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα αυτά, είναι σχεδόν απίθανο οι celebrities και κυρίως η βιομηχανία που κρύβεται από πίσω τους να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Εξάλλου, μια βιομηχανία που πουλάει ακριβώς αυτή τη λάμψη και την ομορφιά, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε θα ήταν η απομυθοποίηση των διασήμων στα μάτια των θαυμαστών τους…

Πηγή: techgear.gr