Μπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ -για λόγους που η ίδια γνωρίζει- να μην καθησυχάζει τον αναστατωμένο κόσμο της ομάδας για τις φερόμενες επαφές με τους Τούρκους επενδυτές, ωστόσο το κάνουν εκείνοι.

Ανακοίνωση διάψευσης για το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η «Sabanci Holding».

«Δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για επένδυση στην ΑΕΚ», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού «Κολοσσού», που αναρτήθηκε πριν από ακριβώς 14 λεπτά στην ιστοσελίδα, «Ajansspor.com».

Στο σχετικό απαντητικό mail της, λοιπόν, στον ρεπόρτερ της ΑΕΚ στην εφημερίδα, Παναγιώτη Αρωνιάδη, η υπεύθυνη επικοινωνίας της τουρκικής εταιρείας, Ιρέμ Ποϊράζ, διαψεύδει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της «Sabanci Holding».

Το ίδιο έκανε, δε, η «Sabanci Holding» και σε ΜΜΕ της Τουρκίας, με μια από τις πιο έγκυρες ιστοσελίδες των τελευταίων («Ajansspor.com») να φιλοξενεί λιτή ανακοίνωση που τονίζει πως «δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για επένδυση στην ΑΕΚ».

Απομένει να εκδηλωθεί πλέον και η θέση της ΠΑΕ σχετικά με το θέμα -για το οποίο έχει θεωρήσει αρκετές μέχρι τώρα ανεπίσημες διαρροές πως οι επαφές που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη αφορούσαν εταιρεία αραβικών (και όχι τουρκικών) συμφερόντων.

Μέχρι τις 5.00 μ.μ. ουδείς από τα πλέον γνωστά ΜΜΕ στην Τουρκία ασχολήθηκε με το θέμα, το οποίο επί της ουσίας πέρναγε στο «ντούκου».

Στις 5.02μ.μ., όμως, ένα εκ των κορυφαίων σάιτ στη γείτονα χώρα, το «Ajansspor.com» ασχολήθηκε με το θέμα και φιλοξένησε την ανακοίνωση δάψευσης του θέματος από τους εκπροσώπους της εταιρίας.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένα εταιρεία έχει ως συνεργάτες, κορυφαίες εταιρίες της παγκόσμιας αγοράς όπως τις: Ageas, Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Heidelberg Cement, Hilton International, International Paper, Mitsubishi Motor Co., Philip Morris και Verbund.

Πρόεδρος της εταιρίας που θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός και βιομηχανικός όμιλος της Τουρκίας, είναι η Γκιουλέρ Σαμπάντσι, κόρη του ιδρυτή Ιχσάν Σαμπάντσι, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο Μπογκατζίσι της Κωνσταντινούπολης και σε ηλικία μόλις 23 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία «Kocaeli Province», η οποία ανήκει στον όμιλο της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κίνηση των Τούρκων να διαψεύσουν το θέμα, μοιάζει περισσότερο με κίνηση τακτικής και λιγότερο ουσίας, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα και την Τουρκία για το συγκεκριμένο θέμα. Tην περασμένη εβδομάδα υπήρξαν επαφές και e-mails του Σταύρου Αδαμίδη με την συγκεκριμένη εταιρεία ή θυγατρική της, ενώ πρόκειται για «σύνδεσμο» που έχει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΑΕΚ και με τον οποίο έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: skai.gr