Επιστολή προς τον Λουκά Παπαδήμο έστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η χώρα του.

«Απευθύνω γι΄ ακόμη μία φορά έκκληση προς την κυβέρνησή σας η οποία απολαμβάνει ευρείας στήριξης, να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία και να στηρίξει την απόφαση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, καθώς και να αυξήσει τα οφέλη από τη διαδικασία διεύρυνσης στην περιοχή μας», γράφει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο.

«Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών για την ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της περιοχής» αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τρίτη κατά σειρά χρονιά, προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επισημαίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της ΕΕ από τις χώρες της περιοχής και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της «Ατζέντας 2014», η οποία αποτελεί τη βάση της πολιτικής της διεύρυνσης της ΕΕ με τις βαλκανικές χώρες.

Πηγή: skai.gr