«Διώκομαι επειδή δε μαγείρεψα τα βιβλία», δηλώνει στους Financial Times ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, αναφερόμενος στην εμφάνισή του ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα στις 12 Δεκεμβρίου για τις καταγγελίες σε βάρος του περί εσκεμμένης διόγκωσης του ελλείμματος του δημοσίου.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι οι κατηγορίες αναμένεται να προκαλέσουν σοκ στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν πάψει να διατυπώνουν αμφιβολίες για την ακρίβεια των ελληνικών στατιστικών δεδομένων από τη στιγμή που ανέλαβε ως επικεφαλής ο κ. Γεωργίου.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από 13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας.

Οι Financial Times αναφέρονται σε εκστρατεία υπονόμευσης του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας τη δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου της αρχής Νίκου Λογοθέτη για παραβίαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προέδρου.

Πηγή: skai.gr