Οι δεινόσαυροι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ταξίδεψαν 3.000 χιλιόμετρα μέσα σε 6 νταλίκες και έφτασαν στην Αθήνα.

Σαστισμένοι οι περαστικοί μπροστά στη θέα των δεινοσαύρων, παρακολουθούσαν τα προϊστορικά ζώα να ίπτανται πάνω από κεντρικούς δρόμους.

Ο Βαρυόνυχας (Baryonyx) με βάρος 1.440 κιλά ήταν αυτός που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα, μαζί με το κεφάλι του Tυρανόσαυρου Ρεξ (T-Rex) που ζυγίζει 900 κιλά!

Εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε τόσο ο Ευοπλοκέφαλος (Euoplocephalus) βάρους 850 κιλών, όσο και ο Ιγκουάνοντον (Iguanodon) που ζυγίζει μόλις… 454 κιλά!

Η πάρέα των δεινοσαύρων θα «πρωταγωνιστούν» από τις 4 Δεκεμβρίου σε μία έκθεση που αποκαλύπτει όλα τους τα μυστικά – όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για το πώς κυνηγούσαν και τί έτρωγαν.

Σε 850 τ.μ. συγκεντρώνονται ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και 10 από τα πιο θεαματικά hi-tech animatronics, ενώ μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες καλούν τον επισκέπτη να μπει σε ρόλο ερευνητή βάζοντάς τον να κάνει ακόμη και εικονικές ανασκαφές.

Πάνω από 10 εξειδικευμένοι τεχνικοί του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες σε συνεργασία με τους Έλληνες τεχνικούς για να τοποθετήσουν τα γιγάντια ζώα στο προσωρινό τους αθηναϊκό ‘σπίτι’, στον 4ο όροφο του The Mall Athens, λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς (ευρύτερα γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Το Νησί») για να δημιουργήσει το σκηνικό διάκοσμο που θα μας μεταφέρει 65 εκατ. χρόνια πίσω στο χρόνο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: real.gr