Μέχρι την Τετάρτη θα περιμένουν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός την καταβολή 15 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό από την πλευρά του πρίγκιπα Αλ Σαούντ.

Μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ ο πρίγκιπας καλείται μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες να παρουσιάσει τα 15 εκατ. ευρώ που θα δεσμευτούν μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ και αλλάξει το ΔΣ.

Τα επόμενα βήματα θα είναι παρουσιάσει τα 55 εκατ. ευρώ που θα βάλει ως το καλοκαίρι, αλλά και η αλλαγή του νόμου (στις 13/12 θα κατατεθεί προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο) που θα επιτρέπει την αγορά ΠΑΕ από αλλοδαπό επιχειρηματία.

Αν ο Αλ Σαούντ δεν παρουσιάσει τα 15 εκατ. ευρώ μέχρι την Τετάρτη, όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας, ο Δημήτρης Γόντικας έχοντας και την έγκριση από το ΔΣ της ΠΑΕ θα δώσει εντολή στην Arboris Capital να καταθέσει την πρότασή της με συγκεκριμένους υποψήφιους επενδυτές. Αυτό, βεβαίως, δεν συνεπάγεται ότι θα «χαλάσει» η συμφωνία με τον πρίγκιπα, αλλά ότι ασφαλώς θα πιεστεί για να επισπευτούν οι διαδικασίες.

Ο Αλ Σαούντ, πάντως, δεν θα είναι παρών στο αυριανό (17.15 – Novasports 2, Σκάι 100,3) ματς του Παναθηναϊκού εναντίον του ΟΦΗ, όπως είχε προαναγγείλει ο Βλάσης Τσάκας. Αντιθέτως, παρών θα είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος μετά το αποψινό ντέρμπι Γιουβέντους – Λάτσιο, εκμεταλλευόμενος το αυριανό ρεπό του, θα έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει από κοντά παλιούς φίλους και συμπαίκτες. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παρακολουθήσει το παιχνίδι μαζί με τον Τσάκα και ο μάνατζερ και αδελφός του Ροναλντίνιο, Ασίς.

Πηγή: skai.gr