Οι διάσημοι βρικόλακες της Stephenie Meyer -συνοδεία λυκανθρώπων, βγήκαν παγανιά για άλλη μια  φορά -4η- στις αίθουσες, δάγκωσαν τον ανταγωνισμό, τα μάζεψαν όλα,

δολάρια, ευρώ, γιεν  και μας άφησαν για άλλη μια φορά με την απορία.  Την απάντηση δίνουν εκατομμύρια πιστών, περισσότερο στις ΗΠΑ είναι η αλήθεια, που περίμεναν εδώ και 4 χρόνια να ολοκληρώσουν

επιτέλους τον έρωτά τους ο Edward και η Bella, να δοθεί μια λύση στο αδιέξοδο ερωτικό τρίγωνο ανθρώπου-βαμπίρ-λυκανθρώπου και να  μείνουν και οι Volturi -οι κακοί δηλ. ικανοποιημένοι.

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο λοιπόν οι βρικόλακες βγήκαν στις αίθουσες, με μέχρι τώρα εισπράξεις πάνω από 138.000.000 δολάρια στην Αμερική μόνο, καθόλου άσχημα δηλαδή για μια ταινία με κατεξοχήν εφηβικό κοινό.  Φαίνεται ότι ο μύθος των χωριζόμενων εραστών είτε πρόκειται για το αθάνατο ζευγάρι του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, ή των δικών μας  Ερωφίλης και Ερωτόκριτου ή και γιατί όχι Βροντάκηδων και Φουρτουνάκηδων εξακολουθεί να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Η ιστορία με δυο λόγια: Ο εκατονταετής και βάλε, 17χρονος όμως στην εμφάνιση, βρικόλακας Edward παντρεύεται επιτέλους την καλή του Bella με σκοπό να τη μετατρέψει σε βαμπίρ μετά την πρώτη νύχτα γάμου. Η φυλή των λυκανθρώπων αλλά και οι Volturi -¨βασιλική οικογένεια¨ των βρικολάκων νιώθουν να απειλούνται από αυτήν την ένωση και τους πιθανούς απογόνους της και θα κάνουν ό ,τι μπορούν για να την τερματίσουν.

Λόγοι για να δείτε αυτήν την ταινία: Αν είστε κάτω από 18 ή περνάτε μια παρατεταμένη εφηβεία ή είστε οπαδός των βιβλίων  και σας άρεσαν οι 3 προηγούμενες ταινίες. Αν δεν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες αλλά απλώς σας αρέσουν οι ταινίες με βρικόλακες, αποφύγετέ την όπως ο Δράκουλας τα σκόρδα και  νοικιάστε καλύτερα κάποια από τις παλιές της Hammer. Εδώ υπάρχουν μόνο ανούσιοι διάλογοι, διεκπεραιωτικές ερμηνείες και απουσία δράσης και όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα.

Μάλλον η δράση θα αποτελέσει το επιδόρπιο και το λόγο ύπαρξης του 2ου και τελευταίου μέρους.

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα