Η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ ως η χώρα με την μεγαλύτερη αγορά smartphone… Με βάση τα δεδομένα του 3ου τριμήνου του έτους, οι πωλήσεις smartphone ήταν συνολικά στα 23.9 συσκευές. Τόσες παραδώθηκαν στην αχανή χώρα στο τρίμηνο αυτό ενώ στις ΗΠΑ ήταν 23.3 εκατομμύρια.

Τα δεδομένα είναι της εταιρίας αναλύσεων Strategy Analytics και δείχνουν πως τα smartphone είχαν αύξηση 58% στην Κίνα στο περασμένο τρίμηνο όταν στις ΗΠΑ έπεσαν 7%.

Η διευθυντής της Strategy Analytics κος Tom Kang σημείωσε πως ρόλο έπαιξε η ευρύτερη διάδοση των smartphones σε καταναλωτικά καταστήματα και η αύξηση των επιδοτήσεων σε high-end κινητά, όπως και η εμφάνιση των low-cost Android μοντέλων.

Η Nokia έχει σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο των smartphone με 29% των πωλήσεων στο 3ο τρίμηνο ενώ Samsung και Apple απειλούν την θέση των Φιλανδών στην αγορά.

Αν δε η Apple κλείσει συμφωνία με τη China Mobile που έχει 600 εκατομμύρια συνδρομητές, η εταιρία από το Cupertino θα έχει κάνει βήμα σημαντικό.

Η China Telecom υπάρχει το ενδεχόμενο να ρίξει το iPhone 4S νωρίς το 2012 στην αγορά ενώ η China Unicom, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στη χώρα, δίνει iPhone στα κοινό.

Γενικά η Strategy Analytics δια του υπεύθυνου της κου Neil Mawston είπε: “China is now at the forefront of the worldwide mobile computing boom.”

Και συμπλήρωσε πως είναι πλέον μια αγορά που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει είτε σε hardware είτε σε άλλες τεχνολογικές υπηρεσίες…

Πηγή: gadgetfreak.gr