Θετική είναι η πορεία υλοποίησης των δράσεων που θα αναβαθμίσουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και θα οδηγήσουν στην επιστροφή των κατοίκων σε αυτό επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σύμφωνα με τον τρίτο σχετικό απολογισμό που εξέδωσε την Πέμπτη.

Ήδη ψηφίστηκαν μέτρα όπως τα φορολογικά κίνητρα για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηρίων των περιοχών «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο», ενώ σε επίπεδο αστυνόμευσης από τους 2.085 νέους αστυφύλακες που ορκίστηκαν τον Οκτώβριο, οι 2.033 τοποθετήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Παράλληλα, άλλοι 1.200 ειδικοί φρουροί θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο.

Επιπλέον, εφαρμόζεται ειδικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των κλοπών-ληστειών στις εγκαταστάσεις και τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ., καθώς και η Β΄ Ζώνη Αστυνόμευσης στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Εξαρχείων και Πετραλώνων.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα σημεία εισόδου των παράνομων φορτίων. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ εντάσσει ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων στα Τελωνεία, καθώς και συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ήδη είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για τα Ναρκωτικά, όπως η «απογκετοποίηση» του κέντρου με το κλείσιμο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο χρήστης αντιμετωπίζεται πλέον ως ασθενής και απευθύνεται στις νέες ειδικές μονάδες στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο χρόνος αναμονής για τη λίστα.

Τέλος, συνεχίζεται η προσπάθεια για τη μείωση του αριθμού των παρανόμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, έχουν απελαθεί 23.000 μετανάστες και επιπλέον 1.500 έχουν επιλέξει το πρόγραμμα της εθελούσιας επιστροφής (από 01.01.2010 έως 31.10.2011).

Πηγή: skai.gr