Λένε ότι “μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις”. Πουθενά δεν θα είχε εικονογραφηθεί καλύτερα η παροιμία αυτή όσο στην παρακάτω φωτογραφία.

Ο Yang Junsheng, 24 ετών, από την Taizhon, της επαρχίας Zhejianag, προσπαθούσε να ξεφύγει από τις αρχές όταν “ξεγέλασε” τον θάνατο.

Γλύτωσε σχεδόν χωρίς γρατσουνιά μετά τη σύγκρουση με φορτηγάκι που μετέφερε εκατοντάδες ατσάλινες ράβδους οι οποίες διαπέρασαν το παρμπρίζ του. Ο Yang είχε την έμπνευση και το μυαλό να σκύψει στο κάθισμα του συνοδηγού καθώς οι ατσάλινες ράβδοι μπήκαν πετώντας από το παραθυρο. Το να πούμε ότι ήταν απλά τυχερός που καμιά από τις μπάρες δεν τον χτύπησε θα υποτιμούσε την κατάσταση.

«Το μυαλό μου ήταν καθαρό για μια στιγμή και αμέσως έπεσα στο διπλανό κάθισμα. Άκουσα μια έκρηξη, και όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο, δεν μπορούσα να κουνηθώ γιατί το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο από ατσάλινες ράβδους» είπε ο Yang στον τύπο. Παρότι ήταν σοκαρισμένος , είχε μόνο μερικές ασήμαντες γρατσουνιές, αν και θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος.

Μετά από μια ματιά στο αυτοκίνητο η αστυνομία είχε εντυπωσιαστεί που ο οδηγός όχι μόνο είχε επιζήσει αλλά δεν είχε καν τραυματιστεί. Ο Yang προσπάθησε να γλυτώσει την τιμωρία και τη σύλληψη που οδηγούσε ένα αδήλωτο όχημα. Πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι δεν είχε τραυματιστεί εκτός από μερικές γρατσουνιές.

Ίσως ο Yang έχει εννιά ζωές όπως η γάτα της παροιμίας. Αν είναι έτσι έχει ακόμη οχτώ και θα πρέπει να διαθέσει μερικές από αυτές να δηλώσει το αυτοκίνητό του.