Στην προσπάθεια της να ενισχύσει τη μηχανή αναζήτησή της Bing έναντι των ανταγωνιστικών Google και Yahoo, η Microsoft προχώρησε σε μια νέα εξαγορά και μάλιστα με κόστος $70 εκατομμυρίων!

Το τελευταίο απόκτημά της ακούει στο όνομα VideoSurf και πρόκειται για μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην αναζήτηση video.

Όπως επιβεβαιώνει η Microsoft, η τεχνολογία σκοπεύει να ενσωματωθεί και στην πλατφόρμα του Xbox 360 προκειμένου να εμπλουτίσει περαιτέρω την αναζήτηση περιεχομένου στο Xbox Live.

Σε αντίθεση με τα τρέχοντα συστήματα αναζήτησης video, τα οποία αναγνωρίζουν τα tags και τα metadata του uploader, η τεχνολογία της VideoSurf ακολουθεί μια πιο προηγμένη προσέγγιση, αναγνωρίζοντας στην πραγματικότητα το περιεχόμενο του εκάστοτε video. Με άλλα λόγια, βλέπει τι προβάλλεται σε κάθε video (ηθοποιοί, καταδιώξεις αυτοκινήτων κ.λ.π.) και προσδιορίζει με μεγάλη ακρίβεια όχι μόνο το video αλλά και το χρονικό του σημείο. Η τεχνολογία δουλεύει εξίσου καλά με τα YouTube, DailyMotion και Hulu.

Η εταιρεία έγινε γνωστή για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, όταν παρουσίασε το σύστημα αναζήτησής της στα Android smartphones. Έπειτα από μόλις 5″ προβολής video κάνοντας χρήση της κάμερας του τηλεφώνου, η εφαρμογή ήταν σε θέση να αναγνωρίζει για ποια τηλεοπτική σειρά επρόκειτο, το επεισόδιο και την πλήρη λίστα των ηθοποιών (κάτι σαν το Shazam για video).

Πηγή: techgear.gr