Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα

«Η κυβέρνηση θα παράσχει τις έγγραφες εγγυήσεις» που ζητούν ΔΝΤ και Κομισιόν, επεσήμανε από τις Βρυξέλλες, ο Λουκάς Παπαδήμος,

σημειώνοντας ότι «εναπόκειται στους αρχηγούς των κομμάτων, με ποιόν τρόπο θα το πράξουν».

Ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη.

Μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα συναίνεση, αποφασιστικότητα και συνεργασία σ’ έναν κοινό στόχο.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν για την εκταμίευση της 6ης δόσης στην επόμενη συνάντησή τους» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, μετά τη συνάντηση του με τον Λούκα Παπαδημο.

Στο μεταξύ, Βρυξέλλες και Γερμανία εμμένουν στην υπογραφή Σαμαρά, ενώ χθες, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του προέδρου της προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε αυτήν, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει μεταξύ άλλων, την πρόσφατη απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών, στην οποία συμφωνήθηκε όχι μόνο η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου αλλά και η οικονομική πολιτική που συνδέεται με αυτές.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες από την Κομισιόν η συγκεκριμένη επιστολή δεν κρίθηκε επαρκής ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς τους αποδέκτες.

Πηγή: skai.gr