Η ελληνική κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της και θα επιτύχει στο έργο της δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον πρόεδρο Ζοζέ Μπαρόζο.

Αναφερόμενος στις εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών που ζητούν οι εταίροι μας, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εγγυήσεις μέσω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δοθούν έγγραφες εγγυήσεις και από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά διευκρίνισε ότι εναπόκειται στους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα ανταποκριθούν στο αίτημα της τρόικας.

Ο κ. Παπαδήμος, τόνισε ότι η συναίνεση που υπάρχει στην Ελλάδα θα διευκολύνει ώστε να φέρει την Ελλάδα σε σταθερή πορεία, και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συμφωνίες όπως το PSI.

«Στόχος μας η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η καταπολέμηση της ανεργίας» δήλωσε ο κ. Παπαδήμος.

«Είναι πρόκληση η επίτευξη αυτών των στόχων, αλλά η νέα κυβέρνηση, που στηρίζεται από τους πολίτες, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα επιτύχει στο έργο της παρά το λίγο χρόνο που έχει. Αν πετύχουμε θα ενισχύσουμε τη σταθερότητα της χώρας και θα έχουμε προετοιμάσει το δρόμο για τη νέα κυβέρνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμόσει τους στόχους της για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Την ανάγκη για συναίνεση και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη και στενότερη επιτήρηση των κρατών – μελών.

Στην απόφασή του να μην βάλει καμία υπογραφή προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση εμμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρά τις πιέσεις των Βρυξελλών.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει καμία υπογραφή είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Πηγή: skai.gr