Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Άντι (πέναλτι και αποβολή στο 5’) και ξέσπασε στον Παναιτωλικό (3-0). Ακόμη κι αν δε χρειάστηκε

να ανεβάσει πολύ ρυθμούς (ειδικά στο πρώτο μέρος που δεν είχε κάποια άλλη κλασική ευκαιρία για να κάνει το 2-0), ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε μια νίκη γοήτρου που την είχε πολύ ανάγκη,

πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε. Ο Βιεϊρίνια ήταν εκείνος που μετουσίωσε σε γκολ στο 6’ το πέναλτι από πού κέρδισαν οι γηπεδούχοι, από την απόκρουση με το χέρι του Γκανέζου αριστερού μπακ, ενώ ο Παπάζογλου στο 53’ και ο Σπαντάτσιο με καταπληκτική προσπάθεια στο 55’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Η μοναδική, ουσιαστικά, φορά που κατάφερε να απειλήσει η ομάδα του Αγρινίου ήταν στο 42′, όταν το σουτ του Μπουμάλ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο σώμα του Μπαλάφα και κατέληξε κόρνερ.

Εξαιρετικό το ντεμπούτο του νεαρού, Σταφυλίδη, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ ήταν και αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, με τη συστημένη σέντρα του για το κεφάλι του Παπάζογλου.

Το ματς

Άντι… γεια

Ένα γρήγορο γκολ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Και μια κόκκινη επίσης. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο τυχερός της υπόθεσης και ο Παναιτωλικός ο άτυχος. Το χέρι του Άντι πάνω στην γραμμή στέρησε προσωρινά από τον «Δικέφαλο» το προβάδισμα και από τους Αγρινιώτες έναν παίκτη για το υπόλοιπο του ματς.

Ο Βιεϊρίνια δεν λάθεψε από τα έντεκα μέτρα (αν και λίγο έλειψε να χάσει την ισορροπία του στην εκτέλεση) πετυχαίνοντας το 1-0. Ήταν ένα τέρμα που χρειαζόταν τόσο ο Πορτογάλος και οι γηπεδούχοι για να πάρουν τα πάνω τους.

Τους έδειξε… Σπαντάτσιο

Με τον Γκαρσία «αψεγάδιαστο» στο κέντρο και τον Σπαντάτσιο να βρίσκει τον εαυτό του, είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να πετύχουν σκορ ασφαλείας απέναντι στους φιλοξενούμενους που μοιραία οπισθοχώρησαν.

Οι αντεπιθέσεις έμοιαζαν μονόδρομος ως επιλογή απειλής. Σε μια τέτοια, ο Κουτρομάνος βρήκε… μπόσικο τον Μαλεζά, έκανε τη μισή δουλειά για τον Καμαρά, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από Χαλκιά και Μπαλάφα που του έκλεισαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

«Ώπα, περίμενε Κλάους»

Πάνω που ο Αθανασιάδης ετοιμαζόταν να πάρει την θέση του Παπάζογλου, ο τελευταίος με ωραία κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Σταφυλλίδη «τρέναρε» την αλλαγή. Δεν συνέβη το ίδιο με τους πανηγυρισμούς που συνεχίστηκαν λίγο αργότερα, αφού ο Σπαντάτσιο το ‘χε πάρει απόφαση να βγει MVP απόψε το βράδυ.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Φωτάκης, Σπαντάτσιο, Σαλπιγγίδης (62’ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια (76’ Ρομπέρ), Παπάζογλου (62’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Κοντρέρας, Αρίας.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Κούσας (62’ Μουμίν), Ρότσα, Θεοδωρίδης (72’ Παλαιολόγος), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αντι, Καμαρά (63’ Μπαμόγκο).

Στον πάγκο: Τζενάμο, Αναστασιάδης, Μεζάκ, Σιόντης.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

Γήπεδο: Τούμπα

Πηγή: sday.gr