Ο προϋπολογισμός του 2012 δεν εξασφαλίζει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τους εμποροβιοτέχνες… Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωσταντίνος Μίχαλος με ανακοίνωσή του επισημαίνει

ότι από το νέο προϋπολογισμό προκύπτει συνέχιση της ύφεσης, ενώ κάνει λόγο για λυσσαλέα επίθεση κατά της ακίνητης ιδιοκτησίας με αύξηση των φόρων πάνω από 200%.

Η ανακοίνωση Μίχαλου:

«Είναι εμφανές ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι μεταβατικός και μικρής διάρκειας. Άλλωστε τα ίδια τα μεγέθη του αποτελούν ένα αίνιγμα, καθώς εξαρτώνται από την ανταλλαγή ή όχι των ελληνικών ομολόγων. Είναι προφανές ότι οι ραγδαίες εξελίξεις, δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του και η ρεαλιστική άποψη είναι ότι θα απαιτείται κάθε τόσο τροποποίηση του.»

Στη βάση αυτή, δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη. Όπως και να έχει, πάντως, το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει αισθητά αυξημένα έσοδα από φόρους και προκαλεί πανικό το γεγονός της λυσσαλέας επίθεσης κατά της ακίνητης ιδιοκτησίας με αύξηση των φόρων πάνω από 200%.»

Από τα μεγέθη του ακόμη προκύπτει συνέχιση της ύφεσης, αύξηση της ανεργίας, ενώ αμφίβολη είναι η αναπτυξιακή του διάσταση, με την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, λόγω πλήρως αδυναμίας προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων λόγω της ύφεσης».

Πηγή: skai.gr