Σχηματίσθηκε δικογραφία μετά από ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

σε βάρος 41χρονου ημεδαπού για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω σύντομων μηνυμάτων ( sms ). Ειδικότερα, στο σύστημα αποστολής σύντομων μηνυμάτων ( SMS )

ατόμων με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιεί η Άμεση Δράσης Αττικής, με την κωδική ονομασία ¨ΕΡΜΗΣ¨, εστάλησαν γραπτά μηνύματα τα οποία ανέφεραν για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου από δήθεν οργάνωση.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα μηνύματα είχαν αποσταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ιδίως από την τηλεφωνική σύνδεση του 41χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη οικία του, χθες (14-11-2011), από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν δύο (2) συσκευές κινητού τηλεφώνου καθώς και μία (1) κάρτα SIM της επίμαχης σύνδεσης, στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα των οποίων εντοπίσθηκαν και τα απειλητικά μηνύματα.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.