Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας στα πλαίσια της δράσης της αλλά και υστέρα από αιτήματα μελών της επισκέφθηκε το Ι.Γ.Μ.Ε Πρέβεζας και ζήτησε βοήθεια αλλά και την τεχνογνωσία των ειδικών γεωλόγων για μια δύσκολη αλλά και άνυνδρη περιοχή (θέση Κούκος ) όπου δραστηριοποιούνται νέοι αγρότες τόσο στη κτηνοτροφία αλλά και φυτική παραγωγή .

Το Ι.Γ.Μ.Ε ανταποκρίθηκε άμεσα βλέποντας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες της περιοχής και δέχτηκε να συμβάλει στην λύση του προβλήματος διαθέτοντας την εμπειρία αλλά και όλα τα στοιχεία που αφορούν στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπόγειων νερών της περιοχής. Το ΙΓΜΕ διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο παρακολούθησης του υπογείου υδατίνου δυναμικού σε εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα:

Την παρασκευή 11/11/2011 ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α Πρέβεζας μαζί με τον προϊστάμενο της περιφερειακής μονάδας του Ι.Γ.Μ.Ε. Πρέβεζας κύριο Νικολάου Ευάγγελο ( δρ. υδρογεωλόγο μηχανικό) επισκέφθηκαν την περιοχή (θέση Κούκος ) για μια αρχική διερεύνηση των υδρογεωλογικών συνθηκών της περιοχής και μια γενική αξιολόγηση –εκτίμηση των δυνατοτήτων επίλυσης των αναγκών νερού της περιοχής .

Ο κύριος Νικολάου βλέποντας την περιοχή και έπειτα από την ενημέρωση που είχε δέχτηκε να βοηθήσει στο σοβαρό πρόβλημα των νέων αγροτών.

Η αγροτική ανάπτυξη μιας περιοχής είναι συνυφασμένη με την ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών της πόρων .

Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη αναγνώριση με στόχο την διατύπωση προτάσεων επίλυσης των αρδευτικών προβλημάτων.

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θέλει να ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση του Ι.Γ.Μ.Ε. και τονίζει ότι στην οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας αλλά και στη ανοικοδόμηση του πρωτογενή τομέα που τόσο χρειάζεται . Οι νέοι αγρότες θέλουν την βοήθεια του κράτους και των τοπικών υπηρεσιών που συμβάλουν στην γρήγορη λύση προβλημάτων .

Φορείς όπως το ΙΓΜΕ όχι μόνο δεν θα πρέπει να καταργηθούν αλλά να ενισχυθούν έτσι ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής δραστηριότητας της περιοχής μας η οποία σήμερα διέρχεται μια κρίσιμη φάση.

ΠΡΕΒΕΖΑ 15/11/2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για την Ε.Ν.Α Πρέβεζας

ΤΗΛ 6974111252 enaprevezas@yahoo.gr

O Πρόεδρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Ο Γραμματέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΙΑΚΑΣ