«Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας.

Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σ’ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε»

είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στον vima fm.

«Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει (το ΠΑΣΟΚ) σε συνέδριο. Αν σε αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί» τόνισε η Εύα Καϊλή.

Πάντως σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει απολογισμός και να αποδοθούν ευθύνες, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόταση για δημοψήφισμα.

«Θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων, που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα. Να μην προσωποποιούμε τα πράγματα και να μην βιαζόμαστε. Έχετε δίκιο (σ.σ.: ότι η τελική απόφαση για το δημοψήφισμα ανήκε στον κ. Παπανδρέου) και η επιλογή των συνεργατών βαρύνει τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις που υπήρχαν, το τι ακριβώς συνέβη και γιατί αν ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες, που και πάλι πρέπει να συζητηθεί εσωκομματικά» υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως είπε ότι σε αυτή τη φάση, προτεραιότητα έχει η νέα κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Η άμεση προτεραιότητα και η δική μου και της κυβέρνησης, είναι το έργο που θα πρέπει να γίνει για τη χώρα και όχι αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει καλά ποσοστά στις εκλογές. Τουλάχιστον το δικό μου ενδιαφέρον δεν είναι αυτό και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα, γιατί κάναμε και πολλά λάθη και είναι λογικό να καταγράφεται η δυσαρέσκεια του κόσμου. Πήραμε, όμως και σκληρά μέτρα κι έγιναν αλλαγές ή ανοίξαμε θέματα που θα έπρεπε να έχουν ανοίξει εδώ και δεκαετίες».

Πηγή: real.gr