Συνελήφθη σε οικισμό του Δήμου Μαλεβυζίου Ηρακλείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας 37χρονος ο οποίος κατασκεύαζε,

κατείχε και διακινούσε πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων διαφόρων αξιών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι η παραχάραξη και η κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων,

καθώς και η παράνομη κατοχή μαχαιριών και κροτίδων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι και το αυτοκίνητό του.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων , εντόπισαν τον 37χρονο να βρίσκεται εντός αυτοκινήτου στο Ηράκλειο, και διενεργήθηκε έλεγχος.

Κάτω από την θέση του οδηγού, βρέθηκαν είκοσι συνολικά (20) χαρτονομίσματα , των 500, 50 και 20 ευρώ. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τέσσερα (4) χαρτονομίσματα των 500 Ευρώ, δέκα (10) χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ, καθώς και έξι (6) χαρτονομίσματα 20 Ευρώ.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων, εκτυπωτής, φωτοτυπικό μηχάνημα, μαχαίρια και κροτίδες. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τριάντα τρία (33) χαρτονομίσματα των 500 Ευρώ, δύο (2) χαρτονομίσματα των 100 Ευρώ, είκοσι τρία (23) χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ, τρία (3) χαρτονομίσματα των 20 Ευρώ.