Ενώ μέχρι σήμερα η κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών ανιχνεύονταν μόνο μέσω της διενέργειας τοξικολογικών εξετάσεων, έρχεται μια νέα επαναστατική συσκευή να κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο απλή.

Μια δημιουργία της εταιρείας Intellingent Fingerprint, η συσκευή εντοπίζει την παρουσία παράνομων ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό του χρήστη μέσα από την ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.

Κάνοντας χρήση εξαρτημάτων μιας χρήσης, ο χρήστης δεν κινδυνεύει να μολυνθεί από κάποια ασθένεια και δεν απαιτείται να λάβει επιπλέον προφυλάξεις. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες, ενώ τα αποτελέσματα είναι απολύτως ακριβή.

Χάρη στο μικρό μέγεθος και τη φορητότητα της συσκευής, μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλά διαφορετικά πεδία. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών κατά την οδήγηση ή μετά την πρόκληση ατυχήματος, στον εργασιακό χώρο, ακόμα και για τα γνωστά αντι-ντόπινγκ τεστ των αθλητών πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Πηγή: techgear.gr