Αισιόδοξος ότι με τη συνεργασία όλων, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, εμφανίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,

στην τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μαξίμου. Ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και αναφέρθηκε στην

«τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου για τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε να παράσχει κάθε στήριξη και βοήθεια στο νέο κυβερνητικό σχήμα και τόνισε ότι ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, αλλά εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού είναι ενωμένο στην προσπάθεια να πετύχει η κυβέρνηση.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και η τελετή παράδοσης-παραλαβής υπουργείων.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με υπηρεσιακούς παράγοντες υπό την προεδρία του Βενιζέλου.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα αρχίσουν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγχαρητήρια στον κ. Παπαδήμο απέστειλε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλες οι προσδοκίες και οι ελπίδες στο έργο της κυβέρνησης.

Πηγή: skai.gr