Στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 11 το πρωί βρίσκεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν τα πρώτα τηλέφωνα στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα.

12.45 Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετατέθηκε για τις 4 το μεσημέρι.

13.30 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάσος Γιαννίτσης αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ για το υπουργείο Υποδομών προορίζεται ο Μάκης Βορίδης.

13.00 Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται και ο Γιώργος Παπανδρέου.

12.45 Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετατέθηκε για τις 4 το μεσημέρι.

12.15 Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς ύστερα από μακρά συνεργασία του Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην αντιπροεδρία παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και στο υπουργείο Οικονομικών. Πληροφορίες θέλουν τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να παραμένει στο σχήμα, όπως επίσης τους Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Ρέππα.

Στη νέα κυβέρνηση – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – θα βρίσκονται οι Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ή Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η Φώφη Γεννηματά ενδέχεται να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των υφυπουργών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: real.gr