«Έχουμε μόνον ένα στόχο, αυτός είναι να επιτύχουμε τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης στην σημερινή της μορφή» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στους δημοσιογράφους

σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου στο Βερολίνο. Η Άνγκελα Μέρκελ ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» στην επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας,

υπό τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ κάλεσε οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να έχουν «την ευρύτερη δυνατή στήριξη των πολιτικών δυνάμεων».

«Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία» πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Νωρίτερα, ορισμένοι Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι είχε γίνει γνωστό ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε στενότερη ολοκλήρωση, ακόμα κι εάν αυτό σημαίνει να προχωρήσουν με μια μικρότερη ομάδα, τις χώρες του λεγόμενου σκληρού πυρήνα του ευρώ.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην Ιταλία, λέγοντας ότι χρειάζεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και καλώντας να υπάρξει το ταχύτερο σαφήνεια σχετικά με την μελλοντική ηγεσία στη χώρα.

Η Ιταλία, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, είναι τώρα «στο σωστό δρόμο» προσθέτοντας όμως ότι «ο χρόνος είναι το ουσιώδες» στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ότι ο χρόνος «πιέζει».

Πηγή: real.gr