«Δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω είτε τον κ. Παπαδήμο είτε τον κ. Πετσάλνικο ούτε οποιονδήποτε άλλον προτείνετε» δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο Αντώνης Σαμαράς

απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της υποψηφιότητας Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου κ. Παπανδρέου πρότεινε πρόεδρο της ΝΔ τον κ. Λουκά Παπαδήμο ο οποίος απερρίφθη ως τραπεζίτης όπως και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν τον ήθελε η ΝΔ”, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. «Αν τον πρότειναν, η ΝΔ θα έλεγε ‘ναι’», απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης.

Στην πιθανότητα πρωθυπουργίας του Φίλιππου Πετσάλνικου αντιδρούν τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες.

«Λυπάμαι εξαιρετικά σε τέτοιες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτικής από τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Αυτή την δήλωση έκανε οργισμένος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποχωρώντας από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που διεξάγεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: skai.gr