Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται σε όλη τη χώρα από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία η επιχείρηση για συλλήψεις επιχειρηματιών που δεν έχουν αποδώσει παρακρατούμενους φόρους,

ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες και τα «λευκά» συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχου του Σώματος, Νίκος Λέκκας.

Όπως είπε θα γίνει αντιπαραβολή των συμβολαίων που αποστέλλονται στην ΦΙΦΑ και αυτών που στέλνονται στην εφορία.

Τα πρωτεία στις συλλήψεις έχουν οι ελεγκτικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εφαρμοστούν οι διαδικασίες του αυτόφωρου για 2 επιχειρηματίες της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εντοπίστηκε στην Θεσσαλονίκη επιχείρηση που όφειλε 227.000 ευρώ, καθώς και δύο επιχειρήσεις που δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ.

Επιπλέον χθες συνελήφθη στην Αθήνα διευθύνων σύμβουλος αλυσίδας κομμωτηρίων για οφειλές στο δημόσιο ύψους 230 χιλιάδων ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 46χρονου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της εκβίασης.

Πηγή: skai.gr